Transfer bomba iz Turske: Gdje to ide Edin Džeko?

Radiosarajevo.ba
Transfer bomba iz Turske: Gdje to ide Edin Džeko?
Arhiv / Edin Džeko postigao prvi domaći gol u sezoni za Romu u Seriji A

Turski mediji, uglavnom oni sportski, jutros su na naslovnim stranicama objavili informaciju koja će sigurno zanimati svakog navijača Bosne i Hercegovina. Pojavile su se informacije da je slavni Fenerbahce zainteresiran za usluge kapitena Rome Edina Džeke.

Turski mediji navode da će iz Fenera učiniti sve da dovedu Dijamanta. ipak, veliko je pitanje šta će na kraju kazati Roma, odnosno bh. napadač.

Razlaz Rome i Džeke je sve bliži. Italijansk imediji navode da su njegovi odnosi sa čelnicima Rome sve hladniji. U mečevima protiv Napolija i Fiorentine, Dijamant je odigrao oba susreta, predvodio je napad, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Govor tijela Džeke odslikava jedno drugo stanje – naš as je nezadovoljan. Istina je da je Roma u ta dva susreta uspjela osvojiti tek bod (Fiorentina 2:2), a Džeko se trudio, borio, ali lopta nije htjela u mrežu.

Iz mnogo većih razloga, kapiten bh. reprezentacije se još od samog početka sezone nalazi na listi igrača.

Nakon spominjanja Intera, sada se pojavila i solucija s odlaskom u Fenerbahce.  

Roma za svoju "devetku" i kapitena traži 25 miliona eura. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2020. godine, ali je sve izvijesnije da je rastanku došao kraj – što prije, to bolje i za Romu, a posebno našeg Dijamanta.  

Vjerni fanatici i navijači Fenera dolazak Džeke u ovaj turski klub su već najavili preko videa.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije