Thierry Henry kandidat za selektora Egipta

Radiosarajevo.ba
Thierry Henry kandidat za selektora Egipta
Thierry Henry (40), nekada sjajni francuski fudbaler, navodno je obavio razgovor s predstavnicima Fudbalskog saveza Egipta o preuzimanju državnog tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nader El-Sayed, nekadašnji golman Zamaleka, koji sada radi kao agent u sportskom marketingu, kazao je da je razgovarao s Henryjevim zastupnikom i Hazemom Emamom, članom Upravnog odbora FS Egipta u Londonu.

"Henry čeka da vidi kakvi su planovi FS Egipta vezani za reprezentaciju, kako bi donio odluku, ne vezano za ekonomski aspekt priče", rekao je El-Sayed za egipatske medije.

Henry je na nedavnom Svjetskom prvenstvu radio kao pomoćni trener u stručnom štabu Roberta Martineza, selektora reprezentacije Belgije. Taj posao obavljao je od 2016. godine, a prošlog mjeseca je odbio da radi kao televizijski stručni komentator, nakon čega je spominjan kao jedan od kandidata za novog menadžera Aston Ville.

Egipat je bez selektora, nakon što je nakon ispadanja u prvom krugu Svjetskog prvenstva argentinski trener Hector Cuper podnio ostavku.

Henry je blistavu igračku karijeru okončao 2014. godine u New York RB-u.

Prethodno je igrao za Monaco, Juventus, Arsenal i Barcelonu. U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je bio svjetski šampion 1998. i evropski 2000. godine, odigrao je 123 utakmice i postigao 51 gol.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije