Henry: Aguero je jedini napadač svjetske klase u Premier ligi

AA
Henry: Aguero je jedini napadač svjetske klase u Premier ligi
Foto: EPA / Thierry Henry
Prema mišljenju Thierryja Henryja, nekada sjajnog francuskog fudbalera, Sergio Aguero iz Manchester Cityja jedini je napadač svjetske klase koji trenutno igra u Premier ligi Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Aguero je u dosadašnjih šest kola u Premier ligi postigao šest golova i nedostaje mu još samo jedan da se izjednači s Ericom Brookom, najboljim strijelcem Cityja svih vremena koji je 177 puta tresao protivničke mreže. Pored njega, sjajan ulazak u sezonu imaju i napadači Romelu Lukaku (Manchester United) i Alvaro Morata (Chelsea), koji su zajedno s Aguerom na vrhu strijelaca, te Harry Kane (Tottenham) i Jamie Vardy (Leicester City). No, Henry smatra da je Aguero zaslužio najviše pohvala.

"Jedini koji je svjetska klasa je Aguero zbog dugovječnosti i onoga što je uradio u ovoj ligi iz godine u godinu. Osvojio je ovu ligu i najduže daje golove. Potrebno mu je dati malo kredita. Mislim da ponekad zaobiđemo Aguera, kao da se nije ni desio", kazao je Henry za britanske medije i dodao kako vjeruje da će Lukaku, Kane i Morta dostići Aguerov nivo:

"Lukaku je tek stigao u Manchester United, tako da nije imao priliku previše igrati u Ligi šampiona. Kane je prošle sezone bio kratko u Ligi šampiona, Ligi Evrope i na Evropsko prvenstvu. Morata je često bio na klupi Reala. Prethodno je imao dobru sezonu sa Juventusom, ali je tamo igrao sa Fernandom Llorenteom i Carlosom Tevezom."

Aguero je s Manchester Cityjem dva puta bio šampion Engleske, a u šest sezona koliko nosi dres "građana" u četiri je postigao najmanje 20 ligaških golova.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije