Težak poraz FK Sarajevo u Sloveniji

0
Radiosarajevo.ba
Težak poraz FK Sarajevo u Sloveniji
Foto: FK Sarajevo / FK Sarajevo i Shakhtar iz Donetska

U subotu, 29. juna su fudbaleri Sarajeva doživjeli poraz od Shakhtara iz Donetska u svojoj drugoj predsezonskoj utakmici u Sloveniji. Ukrajinski tim, koji će se takmičiti u novoj sezoni reformisane Lige prvaka, slavio je rezultatom 4:1.

Shakhtar je poveo u 12. minuti golom Sikana, a prednost su udvostručili u 32. minuti pogotkom Kryskiva, te tako stigli do 2:0. Sarajevo je uspjelo smanjiti na 2:1 na početku drugog poluvremena kada je Oliveira postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca u 50. minuti.

Međutim, ukrajinski tim je nastavio sa svojim napadima i postigao još dva gola. Traore je u 67. minuti realizovao penal za 3:1, dok je konačan rezultat 4:1 postavio Eguinaldo u 84. minuti.

Snažne padavine izazvale haos na granici: Kamioni stali na cesti, ogroman grad u BiH i Hrvatskoj

Snažne padavine izazvale haos na granici: Kamioni stali na cesti, ogroman grad u BiH i Hrvatskoj

Nakon današnje utakmice, Sarajevo će odigrati još jedan pripremni meč u Sloveniji, ovaj put protiv slovenske Olimpije.

Ta utakmica je zakazana za srijedu, 3. jula s početkom u 16 sati. Nakon toga, Sarajevo nastavlja sa pripremama za prvo kolo Konferencijske lige, gdje će se susresti sa kazahstanskim Aktobeom. Prvi meč je zakazan za četvrtak, 11. juli, u Kazahstanu, dok je revanš na stadionu Asim Ferhatović Hase zakazan za četvrtak, 18. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije