FK Sarajevo otputovao na pripreme u Sloveniju, Zekić nije poveo Penarandu

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo otputovao na pripreme u Sloveniju, Zekić nije poveo Penarandu
Foto: FK Sarajevo / Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme

Fudbaleri Sarajeva su u četvrtak, 27. juna, sa sarajevskog aerodroma otputovali u Sloveniju gdje će obaviti glavni dio priprema za novu sezonu.

Novi trener bordo tima Zoran Zekić je na pripreme poveo sljedeće igrače:

Lovre Rogić, Vinko Soldo, Emil Rockov, Miomir Đuričković, Marko Matanović, Filip Jović, Renan Oliveira, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković, Elvir Duraković, Giorgi Guliashvili, Bakir Nurković, Nemanja Anđušić, Mirza Mustafić, Eldar Mehmedović, Edin Julardžija, Muhamed Buljubašić, Amar Beganović, Nermin Mujkić, Nidal Čelik, Ahmed Tiro, Sanin Mušija, Aleksandar Đorđević, Andreja Ristić, Muamer Hamzić i Elnes Alajmović.

FK Željezničar potvrdio odlazak još jednog prvotimca

FK Željezničar potvrdio odlazak još jednog prvotimca

Među putnicima nije bilo mjesta za povrijeđene Tarika Kapetanovića i Anesa Krdžalića, ali ni za ofanzivca Adalberta Penarandu koji je u julu prošle godine kao veliko pojačanje stigao u Sarajevo.

Također, u Sloveniju nisu otputovali ni Enedin Mulalić, Muharem Trako i Talha Tabaković.

Inače, trener Sarajeva Zoran Zekić je zadovoljan prvim dijelom priprema.

"Zadovoljan sam prvim dijelom priprema koje smo obavili u Sarajevu. Idemo u Sloveniju primarno kako bi igrali utakmice, jer to u Sarajevu nismo mogli. Ekipa koja putuje u Sloveniju pokazala je dobar odnos prema zahtjevima koje smo postavili pred njih i očekujem da još jače nastave u nastavku priprema. Za sada je ovo ekipa na koju računam", riječi su Zekića.

Sarajevo će u Sloveniji odigrati tri prijateljska meča.

Bordo tim će u petak odmjeriti snage sa rumunskom ekipom UTA Arad, zatim će u subotu igrati protiv ukrajinskog Shakhtara, a 3. jula protiv Olimpije iz Ljubljane.

Izabranici Zorana Zekića će u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati sa kazahstanskim Aktobeom.

Pobjednik dvomeča Sarajevo – Aktobe će u drugom pretkolu za protivnika imati slovačku Trnavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije