Švrakić: Igrači promašuju veliki broj šansi

Radiosarajevo.ba
Švrakić: Igrači promašuju veliki broj šansi
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine dočekati Kozaru.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili pomoćnik Mehmeda Janjoša, Zijad Švrakić i Advan Kadušić. 

"Mislili smo da je Duljević imao neku povredu, međutim, imao je dugu pauzu i nije fizički spreman, pa je izašao iz tih razloga. Svi ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu", kazao je Švrakić na početku press konferencije, dodavši:

"Svaka utakmica je teška po sebi. Prvo moramo krenuti od uvjeta u kojima smo igrali na našem stadionu. Teren je bio jako težak i mnogo nas je iscrpio. Već tri dana kasnije, igramo ponovo na istom terenu i ne vjerujem da može biti u mnogo boljem stanju. Kozara dolazi sa nekih 15 igrača do 21 godine. Oni dolaze da odigraju pristojnu utakmicu i pokažu se u dobrom svjetlu. Ipak, naše su ambicije u kupu velike i želimo otići do kraja. Maksimalno ozbiljno ulazimo u utakmicu i trudit ćemo da ostvarimo prolaz u ovoj utakmici, bez da previše iskrvarimo. Ovo će biti šansa da igrači koji imaju manju minutažu dobiju svoju šansu i da vidimo u kakvom su stanju. Ne mogu reći u ovom trenutku koliko će biti promjena. Pratili smo njihove utakmice i vidjeli smo da nisu naivna ekipa. Moramo biti ozbiljni."

Pomoćni trener Sarajeva smatra da njegov tim nema prevelik izbor s igračkim kadrom, a i da su pojedini igrači u posljednje vrijeme pokazali da zaslužuju mjesto u prvom timu Sarajeva.

"Nemamo mi neki ogroman broj igrača. Sigurno da se Anđušić i Balić priključuju ekipi. Pokušat ćemo odmoriti igrače koji su dosad vukli teret, jer imamo 19 do 20 igrača. Promjena će sigurno biti, ali ne bih govorio previše o tome koje će to promjene biti. Marko Mihojević je iskoristio svoju šansu, igra izuzetno dobro, tako da ne mogu reći da će mu neko oduzeti poziciju", kazao je Švrakić.

Najveći problem Sarajeva u posljednje vrijeme bila je neefikasnost ekipe, a Švrakić smatra da je to problem psihološke prirode i da igrači moraju nastaviti da ulaze u šanse.

"Brine me neefikasnost ekipe, ali mnoge ekipe imaju problema sa tim. Ne možemo se pohvaliti realizacijom, mi stvarno imamo taj problem. Jednog dana se to mora promijeniti, a mi moramo nastaviti da ulazimo u šanse. Nama je falio jedan gol na utakmici protiv Želje i mislim da bi on promijenio mnogo stvari u psihološkom smislu. Protiv Slobode smo imali mnogo šansi, a oni su iz jednog pogleda na gol stigli do pogotka. Mi smo protiv Željezničara radili na agresivnosti, odlično smo im parirali, a promašili smo previše šansi. Na treninzima stvari djeluju dobro, ali vjerovatno psihološki moment na utakmicama promijeni stvari i igrači promašuju previše šansi", smatra Švrakić.

Svi aktivni članovi FK Sarajevo, vlasnici bijelih članskih kartica i vlasnici sezonskih ulaznica imat će besplatan ulaz. Cijene ulaznica za nečlanove su 3 KM za sjevernu i 7 KM za zapadnu tribinu. Tribina zapad će biti zatvorena za predstavnike medija.

"Mi u svakoj utakmici želimo ostvariti pobjedu. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to trebamo pokazati na terenu, a ne riječima. Mislim da trebamo već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaza dalje kako se ne bi previše mučili u Gradišci", smatra Kadušić.

"Trenutno mislim da na treninzima radim veoma dobro. Trudim se da uđem u ekipu, to je cilj svakog igrača, a moje je samo da nastavim raditi dobro. Ostalo je na treneru", završio je desni bek Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije