Slavko Petrović: Zeba je igrač kojeg bi poželio svaki klub

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Zeba je igrač kojeg bi poželio svaki klub
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Goražde.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija uoči ovog susreta na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Slavko Petrović.

"Što se tiče same utakmice, sigurno da nisam u potpunosti zadovoljan, iako sam zadovoljan što smo ostali neporaženi, ali teren je otežao sve za obje ekipe. Tako da se sve svelo na mnogo trke i borbe. Igrali smo slabo u prvih 20 minuta drugog poluvremena, loše smo ulazili u duele, namjestili smo protivnicima dvije dobre šanse. Sve u svemu, bitno je da smo ostali u nizu bez poraza, obje ekipe su imale realne šanse, a sigurno da se i protivnik dosta pitao. Sigurno da je to bio jedan kvalitetan protivnik koji je u drugom poluvremenu igrao oštro. Odigrali smo jako malo utakmicu na nulu i to je jako bitno. Titule se uzimaju na malim utakmicama. Sigurno da u tim bitnim utakmicama trebamo pokušati igrati na nulu, a u ostalim utakmicama trebamo ići ofanzivno. Slijedi utakmica u Kupu. Rekao sam da moramo ići paralelno kroz prvenstvo i Kup, i držati šanse za Evropu na obje strane. Sigurno da smo favoriti u obje utakmice, pokušat ćemo da pobijedimo u obje, a dat ćemo i šansu nekim igračima koji nisu imali veliku minutažu", istaknuo je Petrović.

"Mi nemamo tu mogućnost da izvedemo drugu ekipu, jer nemamo toliko igrača, a ne smijemo ni riskirati. Prolazak u Kupu je obaveza. Nekoliko igrača će biti odmoreno, a neki će početi utakmicu", rekao je Petrović.

"Već sam pet-šest puta rekao neke stvari. Trener mora gledati koliko ima stranaca u ekipi, koliko ima žutih kartona među igračima. U prvih 18 mora biti i mladih igrača. Prvo što sam stavio na papir je treći mladi igrač, to je bio Beganović. Onda sam gledao šta nam fali, da bih imao mogućnost da reagujem na svim pozicijama. Stavio sam Jahića i Stanića zbog nekih pozicija, stavio sam Šećerovića koji pomaže u defanzivi, stavio sam Lazića koji pokriva bočne pozicije. Radinović je počeo i zbog toga nije bilo Bekrića. Sigurno da će biti takvih pitanja i dalje. Bit će igrača iz utakmice u utakmicu koji neće biti u 18. Jednostavno, bit će nekih drugih pitanja i drugih igrača. U tom momentu sam želio osigurati da mogu reagovati na sve varijante. Bekrić je mogao pokriti tu centralnu poziciju, no na kraju sam stavio mladog Beganovića. Nemam ništa lično protiv Bekrića, on je moj igrač kao i svi ostali. Takav je fudbal", istaknuo je Petrović.

"Ne znam odakle se pojavila informacija za Zebu. On je kvalitetan igrač, koji je imao sjajnu sezonu u Slobodi. Postigao je veliki broj golova, ima fenomenalno izvođenje prekida. Da je potpisao, to ne znam i to ne mogu da komentarišem. Sigurno da je to igrač kojeg bi poželio svaki klub iz Premijer lige BiH", rekao je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije