Svi pričaju o bombi Eriksena: "Samo sam pogledao Brozovića"

Radiosarajevo.ba
Svi pričaju o bombi Eriksena: "Samo sam pogledao Brozovića"
Foto: Printscreen / Odlična šansa za Eriksena

Christian Eriksen stigao je u Inter u januar kao veliko pojačanje iz Tottenhama i trebao bi se isprofilirati u jednog od ključnih igrača Antonija Contea.

U 80. minuti milanskog derbija, koji su Nerazzurri na kraju dobili 4:2 velikim preokretom, Danac je potegao iz slobodnjaka iz velike udaljenosti i pogodio prečku pri rezultatu 3:2 za Inter.

"Udaljenost je bila dosta velika, ispočetka sam mislio iskoristiti jednu od naših uvježbanih rutina za slobodne udarce. Ali onda sam vidio da odbrana Milana stoji dosta duboko. Pomislio sam na izravan udarac, a onda sam pogledom našao Marcela Brozovića. On mi je pokazao da pucam. To sam i učinio, ali je lopta odsjela na prečki", objasnio je Eriksen.

Ušao je dvadesetak minuta prije kraja kako bi pojačao kvalitetu veznog reda Intera kojim je maestralno upravljao kapiten Marcelo Brozović.

Eriksen je na kraju istaknuo što mu se posebno svidjelo - dekor na Giuseppe Meazzi pred više od 75 hiljada gledalaca.

"Toga nema u Premier ligi. U redu, dijelom i zbog toga što nije dopušteno korištenje pirotehnike, a nema ni toliko koreografija. Ovdje te navijači nose od trenutka kad izađeš iz autobusa po dolasku na stadion. Bili su naš dvanaesti igrač kroz čitav susret i hvala im na tome, zaista su bili sjajni."

Podsjetimo, 27-godišnji danski reprezentativac stigao je u Inter za 20 miliona eura i dosad je odigrao 76 minuta u Serie A.

Njegova cijena prema Transfermarktu je 90 miliona eura pa ga je milanski klub dobio na "popustu" budući da mu je krajem sezone završavao ugovor sa Spursima.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije