Sjajan derbi u Milanu: Šest golova, fantastični Ibrahimović i pobjeda Intera

A. S.
Sjajan derbi u Milanu: Šest golova, fantastični Ibrahimović i pobjeda Intera
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Fantastičnu utakmicu su večeras odigrali Inter i Milan. Sjajni Zlatan Ibrahimović, odlični Marcelo Brozović i Ante Rebić, mnogo drame, četiri gola za 14 minuta i na kraju pobjeda Intera od 4:2.

Sjajno je krenuo Milan u derbiju. Odlični Calhanoglu je nanizao je dvojicu driblingom u sredini i onda potegnuo silovito i pogodio stativu. Igrala se deveta minuta. 

Milan protiv Intera: Sve što trebate znati o 296. Derbi della Madonnini

Veliki milanski derbi Inter i Milan igraju večeras od 20:45. Zmija protiv vraga, crno-plava dio grada protiv crveno-crnog za 296. Derby della Madonnina u povijesti, od čega 225. u službenim utakmicama. Inter je kao gost slavio u prvom derbiju sezone 21. rujna. Bilo je 2:0, a golove su zabili upravo Brozović u 49.

Milan je prvi poveo. Igrala se 40. minuta kada je Ante Rebić bio strijelac za vodstvo Milana u derbiju. Ibrahmović je prvo nadskočio Godina u kaznenom prostoru Intera, glavom spustio loptu na drugu stativu gdje je u prazno zaplivao rezervni golman Intera Padelli, a Rebić lagano zabio za 1:0! 

Kada se očekivao kraj prvog dijela 2:0 za Milan. Rossoneri su imali korner. Odlični Kessie je loptu prenio do Zlatana, a Ibra je na drugog stativi postigao gol glavom za 2:0.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimak  gola Ibrahimovića možete pogledati OVDJE.

Nastavak susreta još bolji. Inter je smanjio u 51. minuti. Strijelac je bio Brozović. Hrvatski reprezentativac i kapiten Nerazzurra postigao je lijep zgoditak i vratio Inter u igri. 

Tri minute kasnije (53. minuta) na semaforu je pisalo 2:2. Strijelac je Matias Vecino. Argentinac je iskoristio uspavanost odbrane Milana i jednu lijepu akciju krunisao golom i bez većih problema pospremio je loptu u mrežu Donnarumme.

Nakon toga je tempo igre malo pao. Do 68. minute kada je ponovo Ibrahimović pokušao, ali je lopta otišla pored gola Intera. 

Dva minuta kasnije (70.) Inter je poveo. Nerazzurri su dobili korner, a na fenomenalan način reagirao je De Vrij, koji je na maestralan način postigao gol za 3:2.  Donnarumma je po treći put morao po loptu. 

Do kraja susreta Barella je imao šansu da sve riješi, ali je previše vukao loptu prema golu Milana i pucao direktno u Donnarummu. U 89. minuti Ibrahimović je pogodio stativu. No, pitanje je da li bi gol bio priznat, ako bi sudija upotrijebio VAR tehnologiju, jer se Šveđanin bosanskih korijena poslužio laktom u skoku. 

Kada se čekao kraj - Lukaku je postigao gol za konačnih 4:2. 

Na kraju dodajmo - 296. Derby della Madonnina pamtit će i dva Bosanca. Jedan je bio na klupi za rezervne igrače Milana - golman Asmir Begović. Drugi Zmaj - Rade Krunić, meč je odgledao s tribina zbog povrede mišića. 

Nakon ove pobjede Inter je poslije 23 odigrana kola preuzepo prvo mjesto na tabeli. Drugi je Juventus, našeg Miralema Pjanića, sa istim brojem golova, ali slabijom gol razlikom. 

Rezultati by SofaScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije