Sve spremno za večerašnji derbi između Sarajeva i Zrinjskog

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za večerašnji derbi između Sarajeva i Zrinjskog
/ Stadion Asim Ferhatović Hase
Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase" večeras je mjesto na kojem će se igrati derbi susret 3. kola doigravanja za Prvaka Bosne i Hercegovine.

Fudbalski klub Sarajevo će pod svjetlima reflektora koševskog stadiona, s početkom u 19 sati dočekati ekipu Zrinjskog.

 Ulaznice za ovaj susret moguće je danas kupiti na prodajnim mjestima na samom stadionu, po cijenama: Sjever Vedran Puljić - 5 KM, Istok - 8 KM i Zapad - 10 KM.

Nekoliko fotografija trenutnog stanja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" poslala nam je press služba F.K. Sarajevo uz poruku da organizator zaista spremno dočekuje večerašnji derbi susret.

Mostarska ekipa dolazi na teško gostovanje u glavni grad BiH nakon neriješenog rezultata na domaćem terenu protiv Željezničara 0:0, dok je ‘bordo’ tim bio bolji u prethodnom kolu od Slobode u Tuzli 2:0. Tim Mehmeda Janjoša na svom kontu ima svega dva boda manje od Zrinjskog, te bi eventualnom pobjedom preskočili Zrinjski na ligaškoj tabeli.

U ekipi Sarajeva se vraća Nermin Crnkić, a zbog povrede su pod upitnikom Saša Balić, Saša Novaković i Samir Radovac, a Said Husejinovića će kako je najavljeno biti dostupan. Trener Sarajeva Janjoš istakao je da je Zrinjski ekipa koju treba slijediti kada je u pitanju organizacija i kako se treba raditi.

Dodao je da derbi utakmice može odlučiti pojedinac i neki potez, kao i navijači.

Ekipa Blaža Sliškovića pokušat će nanijeti poraz Sarajevu, budući da ih je Željezničar sinoćnom pobjedom protiv Krupe prestigao i zauzeo prvo mjesto, a imat će i podršku svojih navijača koji su najavili dolazak na Koševo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije