Sve spremno za četvrtfinale: Oslabljeni United u Belgiji, poslastica u Lyonu

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za četvrtfinale: Oslabljeni United u Belgiji, poslastica u Lyonu
EPA / Paul Pogba, Juan Mata i Matteo Darmian nakon postignutog gola
Nakon sjajnih utakmica u prvom dijelu četvrtfinala Lige prvaka, večeras nas u terminu od 21.05 sati očekuju dueli četvrtfine finala Europa lige.

Iako je, nakon odlaska Džeke i Rome, ovo takmičenje manje zanimljivo za ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini, svi oni moći će gledati sjajne dvoboje slavnih timova iz Europe.

Prvu utakmicu igrat će Ajax i Schalke, dva sjajna tima iz najboljih holandskih i njemačkih liga koji će se u ovoj utakmici boriti za prolazak u polufinale. Ajax, koji se u domaćem prvenstvu nalazi u nešto boljoj poziciji u odnosu na Schalke imat će blagu psihološku prednost u ovoj utakmici. Uz to, Schalke je oslabljen bez nekoliko igrača koji su povrijeđeni, zbog čega su domaćini blagi favoriti u utakmici na Amsterdam Areni.

Naredni susret će u Belgiji, na Constant Vanden Stock stadionu, igrati Anderlecht i Manchester United. Crveni đavoli koji igraju bez gotovo polovine prvog sastava, u goste Anderlechtu stiže kako bi pokušali napraviti dobar rezultat bez najboljih igrača. Ipak, i u takvom stanju kladionice daju prednost engleskom timu, čija igra nije na nivou one iz slavnih dana kluba, zbog čega su brojni navijači kivni na trenera i igrače.

Nešto manje pažnje izaziva susret koji na stadionu Balaidos u Španiji igraju Celta Vigo i Genk. Španski tim koji igra sve bolje dočekat će belgijski Genk, za koji nastupa bh. reprezentativac Tino Sušić, kojem je prolazak dalje jedina nada da će naredne sezone nastupiti u Europa ligi, budući da u prvenstvu nisu uspjeli stići do prolaska u Ligu za prvaka.

I posljednji u nizu ovih susreta donosi posebnu poslasticu za ljubitelje Europa lige, koji će imati priliku da prate susret Lyona i Besiktasa na Parku Olimpica u Lyonu. Besiktas koji predvodi tabelu turske Super lige imat će težak zadatak u Francuskoj, iako tim iz Lyona u domaćem prvenstvu ne igra baš najbolje. Ipak, sigurno je da izabranici Genesia Bruna neće posustati pred nogometašima sjajnog turskog tima, što je garant da nas očekuje dobra utakmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije