Madridski timovi stekli prednost pred revanš susrete četvrtfinala

Radiosarajevo.ba
Madridski timovi stekli prednost pred revanš susrete četvrtfinala
Real Madrid ostvario je veliku pobjedu u prvoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka. Kraljevski klub je večeras savladao Bayern Munchen na Allianz Areni (1:2).

Prva ozbiljnija šansa na utakmici desila se u 18. minuti kada je Karim Benzema glavom pogodio prečku. Nedugo nakon toga, tačnije u 25. minuti nakon centaršuta Thiaga Alcantare iz kornera, Arturo Vidal je postigao sjajan gol glavom za vodstvo Bavaraca.

Nakon crvenog kartona koji je dobio Javi Martinez, igra domaćina se raspala, a to je potpuno iskoristio Cristiano Ronaldo, koji je odigrao možda i najbolje poluvrijeme u sezoni i sa svoja dva pogodka preokrenuo rezuzltat u korist Reala.

Manuel Neuer je držao bavarski tim u igri serijom sjajnih odbrana, ali u jednoj situaciji je koncentracija popustila i Ronaldo je to iskoristio da Real Madrid dovede na prag polufinala, piše Sport1.

Atletico je u Madridu ugostio Leicester City i kao veliki favorit je trebao već u prvom susretu riješiti pitanje plasmana u polufinale Lige prvaka. Ipak, već od samog početka meča, bilo je jasno da se Leicester neće lako predati.

Atletico je usto igrao dosta sigurno, ne dozvoljavajući Leicesteru previše šansi, čak i po cijenu toga da ih i sam ne stvori previše. Meč je odlučio pogodak Antoinea Griezmanna iz 28. minute, postignut sa bijele tačke nakon dosta sumnjivo dosuđenog penala, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije