Borussia se nije oporavila, Monaco slavio u ratnoj zoni Dortmunda

Radiosarajevo.ba
Borussia se nije oporavila, Monaco slavio u ratnoj zoni Dortmunda
/ Twitter
Uz neviđene mjere obezbjeđenja, Borussia Dortmund i Monaco odigrali su, sa zakašnjenjem od 22 sata. prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Ono što su mnogi predviđali – da se domaćin neće moći oporaviti od sinoćnjeg bombaškog napada – pokazalo se na terenu Signal Iduna Parka: Monaco je slavio 3:2.

Od samog početka Kneževi su bili bolji, pa je u 17. minuti Fabinho promašio penal.

Ipak, dva minuta kasnije Monaco je poveo, ali treba napomenuti da je strijelac Kylian Mbappe Lottin bio u ofsajdu. Do odmora je Sven Bender u 35. minuti neodbranjivo savladao svog golmana Burkija za 0:2.

U nastavku se probudio domaćin: Dembele je u 57. minuti smanjio na 1:2, a bilo je još prilika pred golom Subašića. Kazna za promašaje stigla je u 79. minuti: Kylian Mbappe Lottin je iskoristio katastrofalnu grešku Piszczeka i pogodio za 1:3.

Nadu Borussiji da će u revanšu ipak izboriti polufinale dao je Shinji Kagawa golom šest minuta prije kraja za konačnih 2:3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije