U Minhenu učitelj protiv učenika: Ko će koga nadmudriti?

Radiosarajevo.ba
U Minhenu učitelj protiv učenika: Ko će koga nadmudriti?
Tri utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se večeras. Borussija Dortmund i Monaco svoj duel odigrat će u 18 sati i 45 minuta, dok su u 20 sati i 45 minuta na rasporedu dueli Atletico Madrid - Leicester City i Bayern Minhen - Real Madrid.

Borussija Dortmund - Monaco (18:45)

Zbog eksplozije u blizini klupskog autobusa Borussije Dortmund u kojoj je povrijeđen fudbaler Milionera Marc Bartra utakmica između ekipe iz Dortmunda i Monaca pomjerena je za danas. Bit će to prvi duel Borussije i Monaca u historiji, a pravdu na susretu dijelit će Talijan Daniele Orsato.

Borussija je do sada igrala 16 utakmica protiv klubova iz Francuske. Milioneri su slavili šest puta, pet puta izgubili, a isto toliko puta remizirali. Na domaćem terenu imaju četiri trijumfa, tri remija i jedan poraz.

S druge strane Monaco protiv klubova iz Njemačke ima omjer od sedam pobjeda, pet remija i četiri poraza. U Njemačkoj su upisali četiri pobjede, tri remija i dva poraza. Ekipa iz Dortmunda izgubila je samo jednu od posljednjih 12 utakmica na domaćem terenu u UEFA-inim takmičenjima. Upisali su devet pobjeda i dva remija.

Bayern Minhen - Real Madrid (20:45)

Branilac naslova prvaka Evrope madridski Real u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka gostovat će kod minhenskog Bayerna. Bavarci protiv Reala imaju pozitivan skor. Odigrali su 23 utakmice u UEFA-inim takmičenjima i to su dva kluba koja imaju najviše međusobnih utakmica na međunarodnoj sceni.

Posebno su Bavarci uspješni na domaćem terenu gdje su protiv Kraljeva upisali devet od 11 pobjeda. Madriđani su 2014. godine ipak uspjeli nanijeti Bayernu najteži domaći poraz u historiji, kada je Carlo Ancelotti na putu svoje ekipe ka La Decimi donio veliku pobjedu Realu. Večeras će Ancelotti sjediti na klupi Bavarca i pokušati zaustaviti svog asistenta iz Reala, Zinedinea Zidanea na putu da postane prvi trener koji je odbranio trofej u Ligi prvaka.

Atletico Madrid - Leicester City (20:45)

Atletico Madrid i Leicester City večeras će igrati svoju petu međusobnu utakmicu u Ligi prvaka. Mnogo uspješniji su Madriđani. Jorgandžije su do sada upisale tri pobjede uz jedan remi, dok Lisice još uvijek ne znaju za trijumf protiv ekipe iz Madrida. Atletico je postigao sedam golova u duelima s Leicesterom, a primio je svega dva.

Upravo je Atletico zaustavio Leicester u dvije od posljednje tri europske kampanje. Madriđani nikada nisu izgubili na stadionu Vicente Calderon od ekipe iz Engleske. Imaju pet pobjeda i pet remija na domaćem terenu. Leicester je u osmini finala Lige prvaka izbacio drugog španskog predstavnika, ekipu Seville.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije