Pjanić asistent: Stara dama putuje u Barcelonu s velikom prednošću

Radiosarajevo.ba
Pjanić asistent: Stara dama putuje u Barcelonu s velikom prednošću
Fudbaleri Juventusa ostvarili su sjajnu pobjedu protiv Barcelone u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Juventus je slavio rezultatom 3-0.

Iako je Barcelona ušla u meč kao favorit, fudbaleri Juventusa su bili svjesni da je katalonski tim itekako ranjiv, što je nekoliko sedmica ranije na brutalan način pokazao PSG.

Juventus je postavio vrlo agresivnu odbranu i igrao je visok presing na zadnju liniju Barcelone, a već u 7. minuti je stigao do vodstva, kada je mrežu Barcelone zatresao sjajni Paulo Dybala. Argentinac je šutirao iz okreta i pogodio mrežu gostiju poslije dodavanja Cuadrada, a iako nije imao puno prostora, pokazao je da je zaista veliki majstor.

Nije previše vremena trebalo Juventusu da dođe do novog pogotka. Strijelac je ponovo bio Dybala, minuta 22, a ovaj gol je možda bio i ljepši od prvog.

Barcelona je u nastavku susreta bila bolji tim od Juventusa, a domaći nisu igrali toliko dobru odbranu koliko se od njih očekivalo. Ipak, domaćin na golu ima Gianluigija Buffona, koji je i večeras napravio nekoliko fenomenalnih intervencija.

Drugo poluvrijeme je ponovo agresivno otvorio Juventus, a nakon dva promašaja Higuaina, pogodak je za domaćina postigao Chiellini u 55. minuti. Asistirao mu je iz kornera Miralem Pjanić.

Do kraja meča, Barcelona se trudila da dođe barem do jednog pogotka, a sve njihove pokušaje je zaustavio sjajni Gianluigi Buffon, te će Juventus naredne sedmice na stadionu Camp Nou braniti 3 gola prednosti, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije