Počinje četvrtfinale: Barcelona traži prolaz protiv Pjanića i Juventusa

Radiosarajevo.ba
Počinje četvrtfinale: Barcelona traži prolaz protiv Pjanića i Juventusa
Liga prvaka, kao najelitnije nogometno takmičenje Starog kontinenta ulazi u samu završnicu, te ćemo večeras u standardnim terminima od 20.45 sati imati priliku gledati prve četvrtfinalne utakmice.

Prva utakmica igra se na Signal Iduna Park stadionu u Dortmundu, gdje će istoimena ekipa dočekati itekako raspoloženi Monaco, koji je napravio senzaciju u osmini finala porazivši Manchester City za prolazak dalje.

S druge strane, ekipa Dortmunda rutinski je protiv ekipe Benfice uspjela stići do prolaska u četvrtinu finala, gdje će protiv Monaca tražiti prolazak u polufinale.  

Obje ekipe pokazale su sjajnu formu u dosadašnjem toku takmičenja, te će ova utakmica biti zaista zanimljiva, posebno ako znamo da obje ekipe dobro kotiraju i u prvenstvima, stoga neće imati takvo opterećenje u ovim susretima. Posebno je takav slučaj s Monacom koji zauzima prvo mjesto na tabeli francuskog prvenstva, sa samo tri poraza ove sezone.

Nešto veći teret imaju igrači Dortmunda, koji se nalazi na četvrtoj poziciji tabele u domaćem prvenstvu, ali s velikim šansama da na kraju sezone ponovo izbori direktan plasman u Ligu prvaka.

dortmund_legia_rekord_twitter.jpg - Pjanić i društvo večeras u borbi protiv velike Barcelone

Osim ove utakmice od 20.45 sati igrači Juventusa i Barcelone u Torinu odigrat će pravi derbi četvrtfinala. Juventus koji je protiv Porta rutinski stigao do četvrtine finala nalazi se u blagoj psihološkoj prednosti, posebno jer su oslobođeni dodatnog pritiska u prvenstvu, a dodatno će im pomoći to što se prvi susret igra na njihovom terenu. Svakako da će Pjanić i društvo imati težak zadatak protiv velike Barcelone, no to nije izlika da se ne potrude u ovom sjajnom derbiju.

S druge strane, Barcelona je senzacionalnom pobjedom protiv PSG-a ostvarila plasman u završnicu Lige prvaka. Ipak, dodatni pritisak stvara im neraščišćena situacija u prvenstvu, gdje se još uvijek s Real Madridom bore za prvo mjesto na tabeli. Dodatno im problem stvaraju stalni problemi sa rosterom ove sezone, te će Messi, Suarez, Neymar i društvo imati izuzetno težak zadatak. 

Ipak, njihova prednost leži u tome što će odlučujući meč ponovo biti odigran na Camp Nou, tako da im večerašnja utakmica može poslužiti kao uvertira pred konačni finiš u kojem mogu savladati Juventus.

Pored ovih sjajnih mečeva, i druga noć Lige prvaka donosi zanimljive susrete u Španiji i Njemačkoj, kada će svoj prolaz u polufinale tražiti Bayern protiv Real Madrida, te Atletico Madrid protiv prvaka Engleske Leicestera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije