Bonucci o narednom protivniku Juventusa: Bolje Barcelona nego Bayern

Anadolija
Bonucci o narednom protivniku Juventusa: Bolje Barcelona nego Bayern
/ Foto: Juventus
Fudbaleri Juventusa sutra će u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka biti domaćin Barceloni, u duelu koji je repriza finala iz 2015. godine kada su Katalonci slavili, rezultatom 3:1.

"Iskusniji smo i bolji nego prije dvije godine. Barcelona je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Međutim, slabiji su nego kada smo se prije dvije godine sastali u finalu Lige prvaka”, istakao je Leonardo Bonucci, prvotimac Juventusa, i naglasio:

”Imamo dobru obranu i ona može zaustaviti Messija, Suareza i Neymara. Napasti ih možemo preko Higuaina i Dybale, jer to su fudbaleri svjetske klase".

Kaže i ”italijanskoj ekipi nikada se ne bi moglo dogoditi da kao PSG u osmini finala Lige prvaka prokocka u revanšu prednost od 4:0”.

”Onakav nevjerovatan preokret, odnosno poraz u uzvratu od 1:6 u Barceloni ne bi se mogao dogoditi ni PSG-u u idućih 100 utakmica”, kazao je Bonucci.

Smatra i da Juventus nije imao sreće u žrijebu četvrtfinala najjačeg klupskog takmičenja, mada je, ističe, ”mogao proći i lošije”.

”Da smo za protivnika dobili fantastični Bayern to bi bilo gore po nas”, zaključio je Bonucci.

Uz duel Juventus – Barcelona, u četvrtfinalu Lige prvaka sutra će se sastati i Borussia Dortmund – Monaco. U srijedu će prve utakmice četvrtfinala odigrati Bayern – Real Madrid, te Atletico Madrid – Leicester. Sve utakmice počinju u 20.45 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije