Hasan Salihamidžić: Uvijek ću imati na umu gdje sam odrastao

Radiosarajevo.ba
Hasan Salihamidžić: Uvijek ću imati na umu gdje sam odrastao
/ Twitter
Timski drug Stefan Effenberg je za njega rekao: "Možda noću spava s prstom u utičnici".

Felix Magath, trener koji mu je dao šansu u HSV-u, opisao ga je kao "apsolutnog uzora za cijeli tim". A Ottmar Hitzfeld, koji je ga je doveo do najvećih uspjeha s Bayernom, ocijenio je da je riječ o "nezamjenjivom igraču".

Hasana Salihamidžić, jedna od najljepših priča Bundeslige u posljednje dvije decenije, prisjetio se portal 11freunde.de.

Nakon HSV-a i Bayerna, odlučio se 2007. godine za novu avanturu, prešao u Juventus, a onda 2011. stavio konačni akord na impresivnu karijeru, i to u Wolfsburgu koji je tada vodio njegov mentor iz mlađih dana Felix Magath.

Tokom svoje karijere Salihamidžić je podržavao finansijski porodicu u Bosni i Hercegovini, ali i rodni grad Jablanicu. Donirao je novac školi u Jablanici, osigurao lijekove za bolnicu.

"Uvijek ću imati na umu gdje sam odrastao", objašnjava popularni Brazzo koji je nakon završetka karijere pokazao dosta duhovitosti pred kamerama RTL-a i ZDF-a. Uz to, podržava suprugu Esther, sestru bivšeg bundesligaškog fudbalera Francisca Copada, koja je nedavno otvorila centar za jogu u Münchenu.

Ni u Bayernu nisu zaboravili Brazzu: Nedavno je - zajedno s bivšim saigračima iz šampionske generacije Giovanom Elberom i Bixentom Lizarazuom - izabran za ambasadora kluba.

"Nešto najljepše što mi se dogodilo otkad sam 2007. godine, kao igrač napustio Bayern", kaže bivši bh. reprezentativac.

Možda se uskoro desi nešto ljepše. Salihamidžićev sin Nick važi za talenta, igra u U-12 timu Unterhachinga. Još nema naznaka da je pred dječakom velika karijera. Ali, to ne mora ništa značiti, niko to ne zna bolje od njegovog oca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije