Hasan Salihamidžić na ljetnoj turneji po Aziji

Anadolija
Hasan Salihamidžić na ljetnoj turneji po Aziji
Arhiv / Salihamidžić dobiva novu funkciju u Bayernu
Nakon 2015. Fudbalski klub Bayern iz Minhena ove godine ponovo će učestvovati na turneji po Aziju.

Bavarski gigant će od 16. do 28 jula odigrati četiri utakmice na Audi Summer Touru 2017.

Bayern će 19. jula u Shangaju igrati protiv Arsenala, 13 puta prvaka Engleske. Tri dana kasnije u u Shenzhenu (Kina) snage će odmjeriti sa sedmostrukim osvajačem UEFA Lige prvaka, AC Milanom.

U Singapuru 25. jula Bayern će za protivnika imati trenutnog lidera na tabeli Premier lige Engleske, tim Chelseaja. Dva dana potom, također u Singapuru, ekipi iz Minhena suprotstavit će se Inter iz Milana, osamnaestostruki prvak Italije.

"Audi Summer Tour je enormno važan element naše međunarodne strategije i podržava globalnu ekspanziju našeg brenda. FC Bayern ima oko 135 miliona pristalica u Kini, a naša popularnost stalno raste u jugoistočnoj Aziji.

U skladu sa sloganom turneje 'Posjeti prijatelje' oduševljen sam što ćemo imati priliku predstaviti FC Bayern u Shangaju i Shenzhenu. Uzbuđeni smo i zbog vrhunskih utakmica koje ćemo igrati u Singapuru pred mnogim fanova Bayerna iz cijele jugoistočne Azije", rekao je Jorg Wacker, direktor odjela za internacionalizaciju i strategije FC Bayern.

Julske utakmice u Kini danas je u Shanghaiju predstavio ambasador Bayerna Hasan Salihamidžić.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac slavnog njemačkog kluba za dva dana i u Singapuru prezentovat će dolazak Bayerna na ljetnu turneju po Aziji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije