Francuski trener mijenja Mešu Baždarevića na klupi Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Francuski trener mijenja Mešu Baždarevića na klupi Zmajeva
Reprezentacija.ba / Gilli i Meša
Francuz Stephane Gilli (42), prvi saradnik selektora bh. fudbalske reprezentacije Mehmeda Baždarevića, bit će glavni trener Zmajeva na kvalifikacijskoj utakmici protiv Gibraltara 25. marta u Zenici.

Baždarević je zbog komentiranja suđenja utakmice protiv Grčke dobio suspenziju od jedne utakmice, pa će utakmicu protiv Gibraltara posmatrati s tribina Bilinog polja.

"Nema opuštanja iako je protivnik na papiru slabiji. Od Gillija očekujem da će reprezentaciju voditi dobro i da će ispuniti naša očekivanja. On je iskusan trener i sigurno da neće doći do potcjenjivanja protivnika"; govori Baždarević, piše Reprezentacija.ba.

Gilli je u reprezentaciji još od zime 2014. godine. Do sada je naučio mnoge riječi bosanskog jezika.

"Idemo raditi za BiH, svi zajedno. Volim Bosnu i Hercegovinu", izdvojio je svoje najdraže riječi na našem jeziku francuski trener.

Gilli je pomoćnik Baždarevića još od 2007. godine kada su zajedno radili u Grenoblu. Kasnije su sarađivali i u Sochauxu.

Njegov angažman bio je Baždarevićev uvjet za preuzimanje klupe BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije