Rummenigge: San Marino, Kosovo i Gibraltar bi trebali igrati predkvalifikacije

Anadolija
Rummenigge: San Marino, Kosovo i Gibraltar bi trebali igrati predkvalifikacije
/ Foto: PP
Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je izjavio da bi fudbalske reprezentacije "malih zemalja" trebale ići u predkvalifikacije kako bi izborile plasman u kvalifikacije.

"Sada igramo protiv San Marina, Kosova, Gibraltara... Ja se pitam zašto nema predkvalifikacija za te male zemlje", kazao je Rummenigge.

Predložio je da te zemlje prvo igraju predkvalifikacije prije nego se plasiraju u glavne kvalifikacije za velika prvenstva.

Također je kritikovao i sistem "jedna zemlja - jedan glas" u sistemima FIFA-e i UEFA-e, kazavši da glasovi manjih zemalja nose istu težinu kao i, kako je rekao, fudbalska velesila poput Njemačke.

Njemačka je u petak u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018. pobijedila San Marino 8:0. Napadač Bayerna Thomas Muller je poslije utakmice kazao da su fudbaleri San Marina dali sve od sebe, ali i da svjetski prvak Njemačka ne bi trebala gubiti vrijeme s takvim protivnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije