Vučici pobjeda, Lulićev Lazio u finalu Kupa Italije

Radiosarajevo.ba
Vučici pobjeda, Lulićev Lazio u finalu Kupa Italije
U okviru Kupa Italije uzvratnu utakmicu odigrali su rimski gradski rivali Roma i Lazio.

Ovo je drugi susret gradskih rivala u okviru Kupa Italije. Lazio je savladao Romu u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije rezultatom 2-0.

Pravdu je na današnjoj utakmici dijelio Nicola Rizzoli.

U prvoj postavi Lazija igrao je i bh. reprezentativac Senad Lulić, dok je u prvoj postavi rrimske Vučice igrao Edin Džeko koji se ovih dana nalazi u najboljoj formi. 

Džeko je do sada dao 33 gola, Totti (u sezoni 2006/2007) 32, a Dijamantu fale još dva gola da s trona "skine" najboljeg sezonskog golgetera Vučice svih vremena, Pedra Manfredinija, koji je u sezoni 1960/1961. postigao 34 pogotka.

Dodajmo i da je Džeko na drugom najboljem učinku u svojoj karijeri, s obzirom na to da je igrajući za Wolfsburg u jednoj sezoni, postigao čak 36 pogodaka.

Već u trećoj minuti utakmice, Džeko je upropastio obećavajuću priliku za gol. Primio je dobar centaršut u petercu, ali je pucao lijevo od gola. 

U 21. minuti Džeko je pokušao centaršut pretvoriti u pogodak, ali je njegov udarac glavom sa udaljenosti od 11 metara po sredini gola, zaustavio Thomas Strakosha. U 26. minuti Džeko pravi ružan start, a sudija je svirao faul. Nakon koškanja sa fudbalerima protivničkog dima, sudija se kratko konsultirao sa pomoćnim sudijom i Džeki dodijelio žuti karton u 31. minuti.

U 38. minuti lopta koju je prema golu poslao fudbaler Lazija Sergej Milinković-Savić se sretno odbija i ulazi u gol što dovodi Lazio u vodstvo i rezultat 0:1.

No ubrzo je i Roma uzvratila udarac, pa tako Stephan El Shaarawy u 43. minuti šalje loptu u donji lijevi ugao mreže i izjednačava rezultat kojim obje ekipe odlaze na kratki predah od prvog poluvremena.

U 56. minuti Ciro Immobile pravi sjajan solo prodor i šutira loptu prema golu čime dovodi Lazio u ponovno vodstvo.

Na pravom mjestu u 66. minuti našao se Mohamed Salah koji dočekuje loptu koja se od desnu stativu odbila El Shaarawyju i vraća nazad loptu ka golu, te zabija za 2:2.

U samom finišu utakmice Salah ponovo zabija za 3:2, ali Lazio ipak prolazi u finale Kupa Italije. Snage će odmjeriti sa Napolijem ili Juventusom koji će se sastati sutra u Napulju sa početkom u 20:45 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije