Sarajevo i Željezničar večeras kreću u lov na finale Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Željezničar večeras kreću u lov na finale Kupa BiH
Prve polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine igraju se večeras. Na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo će dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja, dok će Fudbalski klub Željezničar gostovati kod Širokog Brijega na Pecari.

Sarajevo će na našem najvećem stadionu u 18 sati dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Za goste je ovo vjerovatno i utakmica sezone, ako ne i najveća utakmica u historiji kluba. Samim plasmanom u polufinale masovng fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini Mladost je ostvarila najveći uspjeh u klupskoj historiji.

Bordo tim s druge strane nastavlja utrku na dva fronta. Bordo tim je u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine s gradskim rivalom Željezničarom i mostarskim Zrinjskim. Ritam srijeda - subota se nastavlja za izabranike Mehmeda Janjoša, a već u subotu Sarajevo očekuje duel sa Željezničarom u Ligi za prvaka. Zijad Švrakić, pomoćni trener Bordo tima ističe kako je atmosfera u ekipi odlična.

"Kod nas je atmosfera odlična i to traje već nekoliko mjeseci. Radno je i zabavno i ta je atmosfera uvijek otprilike ista. Utakmica je jako važna za nas. Mi smo na početku rekli da ćemo probati ići do kraja. Evo nas blizu finala, nadam se da ćemo pobijediti, plasirati se dalje i izboriti finale koje priželjkujemo. Ritam je jako težak, igra se u ritmu srijeda - subota, ali mi svoje ciljeve znamo", istaknuo je Švrakić uoči utakmice s ekipom iz Doboja kod Kaknja.

Legendarni trener i fudbaler ekipe iz Titove 38b, Husref Musemić večeras će sjediti na klupi Mladosti. Ističe kako je Sarajevo favorit, ali da njegova ekipa nije bez šansi.

"Za nas je ovo utakmica sezone i pitanje je da li i kada će Mladost ponoviti ovaj uspjeh koji smo ostvarili kroz Kup. Sarajevo je apsolutni favorit, ali ni mi nismo bez šansi u dvjie utakmice. Svoju priliku vidimo kroz to što je ekipa Sarajeva imala nekoliko teških utakmica u prvenstvu u posljednjih nekoliko dana", rekao je trener ekipe Mladosti Husref Musemić.

Na stadionu Pecara Široki Brijeg koji je ostao bez plasmana u Ligu za prvaka također igra utakmicu sezone. Širokobriježani su "uhvatili" pravu formu u posljednjih nekoliko utakmica, a ekipa s Pecare počela je igrati kako se od nje i očekuje nakon izbacivanja Zrinjskog u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine s ukupnih 3:0.

Plavi su s druge strane proteklog vikenda slavili protiv Krupe, te iskoristili remi Sarajeva i Zrinjskog da zasjednu na čelo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Željezničar tako baš kao i Sarajevo nastavlja igrati u ritmu srijeda-subota i do kraja sezone borit će se na dva fronta. Slavko Petrović ističe kako je izuzetno bitno kako će njegovi fudbaleri ući u utakmicu.

"Moji su igrači navikli na pun stadion, to za nas ne bi bio minus. Znamo da je Široki štedio igrače za ovu utakmicu. To im može biti prednost, a i ne mora biti jer je bitno kako će moji igrači ući u utakmicu. Mislim da Širokom neće biti lako i da ćemo se prezentovati kvalitetno", rekao je Petrović i dodao:

"Imamo samo jednog beka, šta ćemo tu napraviti vidjet ćemo na večerašnjem treningu. Vjerovatno će tu biti nekih promjena. Kad smo već došli do polufinala, znači da smo došli do izvora i da treba da se napijemo vode. Zeba je bio slobodan u nedjelju i ponedjeljak, večeras će trenirati sa nama i ako bude potrebno popit će tabletu i igrati", istakao je Petrović.

Trener Širokog Brijega Goran Sablić ističe kako je izuzetno bitno greške protiv Željezničara svesti na minimum.

"Sve smo karte bacili na Kup. A za prolazak u finale treba biti perfektan s naše strane u obje utakmice, pogreške i u obrani, i u napadu svesti na najmanju moguću mjeru", rekao je Sablić uoči duela sa Željezničarom.

Obje utakmice počinju u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije