Sudar Fenerbahčea i Dinama u Grupi D

Radiosarajevo.ba
Sudar Fenerbahčea i Dinama u Grupi D
Foto: EPA-EFE / Europa liga donosi pregršt zanimljivih susreta
Večerašnja Europa liga donosi nam pregršt nogometnih susreta, a svakako se izdvajaju mečevi u Grupama D, E i F. 

Dinamo Zagreb već je osigurao proljeće u Europi i večeras gostuje kod Fenerbahčea. Betis, Milan i Olympiakos u grupi F su gotovo izjednačeni i svi će tražiti pobjedu za prolazak dalje. U Grupi E, Arsenal gostuje kod ekipe Vorskle, ali zbog političke situacije u Ukrajini gotovo da su izveli treću ekipu, jer sve veće zvijezde su ostale u Londonu.

Grupa D

Dinamova ekspedicija večeras gostuje kod Fenerbahčea u 5. kolu Grupe D Europske lige. Modri su u Istanbul doputovali bez velikog imperativa i s osiguranim europskim proljećem, ali najavljuju novu pobjedu napad na sva tri boda koja bi ih dovela do osiguranja prvog mjesta u grupi. Meč počinje u 18.55 sati.

Fenerbahče je blagi favorit prema procjenama Mozzart kladionice i kvota na pobjedu Fenerbahčea iznosi 2.05, kvota na pobjedu Dinama iznosi 3.60, dok za neriješen susret kvota je 3.45.

FENERBAHČE: Tekin, Özbayrakli, Škrtel, Neustädter, Kaldirim, Jailson, Elmas, Alici, Valbuena, Slimani, Frey

DINAMO: Livaković, Stojanović, T. Catherine, Dilaver, Leovac, Ademi, Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić, Gavranović

U istoj grupi večeras od 18.55 sati sastaju se Anderlecht i Spartak iz Trnave.

Grupa E

Arsenal je lider Grupe E sa 10 bodova i večeras gostuje u politički nestabilnoj Ukrajini kod ekipe Vorskle. Upravo zbog političke situacije bilo je upitno održavanje ovog meča. Iz ekipe Vorskle saopćili su da nisu u mogućnosti osigurati stadion, dok je iz UEFA-e insistirano da se meč odigra. Ipak ekipa Arsenala će doputovati u Ukrajinu sa trećim timom. Meč bi trebao početi u 18.55 sati.

Arsenal je, uprkos tome što igra u gostima, favor prema procjenama Mozzart kladionice, i kvota na pobjedu Arsenala iznosi 1.80, kvota na pobjedu Vorskle iznosi 4.80, dok za neriješen susret kvota je 3.45.

U drugom susretu Grupe E od 18.55 sati sastaju se Qarabag i Sporting Lisabon. 

Grupa F

Večeras od 18.55 sati sastaju se ekipe Betisa i Olympiakosa i za obje ekipe meč je "biti ili nebiti". Betis ima 8 bodova, a grčki klub ima 7. Španci imaju prednost domaćeg terena, no ni Olympiakos se sigurno neće predati.

Betis je večerašnji favorit prema Mozzart kladionici i kvota na pobjedu Betisa iznosi 1.60, kvota na pobjedu Olympiakosa iznosi 6.00, dok za neriješen susret kvota je 3.80.

U drugom meču Grupe F, sastaju se AC Milan i Dudenlange. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije