Galatasaray mora pokoriti Moskvu, Rudari na teškom ispitu na Dragau

Radiosarajevo.ba
Galatasaray mora pokoriti Moskvu, Rudari na teškom ispitu na Dragau
Foto: EPA-EFE / Galatasaray - Lokomotiv
Peto kolo Lige prvaka odigrat će se danas i u grupi D, a baš kao Jorgandžije i Kneževi, na teren će u 18 sati i 55 minuta i fudbaleri Lokomotiv Moskve i Galatasaraya.

Moskovljani su ostali bez šansi da se plasiraju dalje. Trenutno su bez bodova i imaju četiri boda manje od trećeplasiranog Galatasaraya. Lider na tabeli grupe D je Porto sa deset bodova, dok Schalke ima dva boda manje. Galatasaray dakle mora slaviti ako želi ostati u igri za plasman dalje, dok je Lokomotivu potrebna pobjeda kako bi ostao u igri za mjesto u Evropskoj ligi. Galata je u prvom susretu slavila rezultatom 3:0.

Domaći nemaju prblema s povredama i suspenzijama, dok kod Turaka neće biti Belhande, Gumusa i Akbabe. Kvota na trijumf domaćina u kladionici Mozzart je 2.50, dok je kvota na Galatasaray 3.00. Kvota na remi u ovom susretu je 3.10.

U drugom susretu grupe D, vjerovatno i u derbiju koji će odlučiti ko će u naredni krug s prvog mjesta, Porto će dočekati Schalke. Domaćim je pobjeda dovoljna da kolo prije kraja osiguraju, ne samo prolaz, nego i prvo mjesto. Porto će s bodom osigurati naredni krug, a Schalkeu pobjeda osigurava mjesto među 16. Domaćin će dalje i ako Galatasaray ne pobijedi, bez obzira na ishod duela na Dragau. Schalke će također dalje u slučaju da Turci ne slave bez obzira na duel s Portom.

Domaćin će u ovom susretu biti bez Vincenta Aboubakara, dok god gostiju nema Emboloa, Teucherta i Utha. Nastup McKennieja je pod znakom pitanja. Kvota na trijumf Porta u kladionici Mozzart je 1.80, dok se remi "plaća" kvotom 3.45. Kvota na pobjedu Schalkea je 4.80.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije