Pijevci žele osvetu protiv Nerazzurra: Interu dovoljan bod za veliko slavlje

Radiosarajevo.ba
Pijevci žele osvetu protiv Nerazzurra: Interu dovoljan bod za veliko slavlje
Foto: EPA / Ivan Perišić
Peto kolo UEFA-ine Lige prvaka nastavlja se večeras utakmicama u grupama A, B, C i D. Vjerovatno najzanimljivija utakmica bit će odigrana u grupi B gdje Inter gostuje kod Tottenhama na Wembleyu.

Grupa A

Krenimo ipak redom. Prvi će na teren Atletico Madrid i Monaco u susretu koji je na rasporedu u 18 sati i 55 minuta. Jorgandžije do sada imaju devet osovjenih bodova, baš kao i lider Borussija Dortmund (Milioneri imaju boli međusobni duel 4:0; 0:2) i pobjedom će osigurati mjesto među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta. Atletico će se plasirati u naredni krug i ako Club Brugge ne savlada Borussiju Dortmund, a Jrogandžije su slavile u posljednjih sedam domaćih utakmica u UEFA-inim takmičenjima.

Monaco s druge strane ove sezone igra očajno i do kraja se može boriti samo za treće mjesto u grupi. Kod domaćih večeras nema Juanfrana zbog povrede, a upitni su nastupi Godina i Gimeneza. Na drugoj strani gosti su u velikim problemima. Zbog povreda neće biti Glika, Lopesa, Subašića, Aholoua, Jovetića, Pellegrija, Sidibea, Traorea i Tourea, dok je nastup Mboule, N'Dorama i Serrana upitan.

U kladionici Mozzart kvota na trijumf Atletico Madrida je 1.20, dok se remi "plaća" kvotom 6.75. Kvota na pobjedu gostujuće ekipe je 14.00.

U drugom susretu grupe A Borussija Dortmund će u 21 sat na svom terenu dočekati Club Brugge. Domaćim je pobjeda dovoljna da osiguraju prolaz dalje, a u slučaju da Atletico Madrid izgubi Borussija će osigurati i prvo mjesto u grupi. Milioneri su u prvom susretu slavili s 1:0.

Kod Borussija u ovom susretu neće biti Marcela Schmelzera, dok će kod gostiju nedostajati Groeneveld i Vossen. Kvota na trijumf Borussije u kladionici Mozzart na ovom susretu je 1.25, dok je kvota na trijumf gostujuće ekipe 10.00. Remi se "plaća" kvotom 6.50.

Grupa B

Nakon dosta vremena Inter se vratio u Ligu prvaka, a večeras ima šansu da osigura mjesto među 16 najboljih ekipa Evrope. Za taj uspjeh protiv Tottenhama na gostujućem terenu mu je dovoljan i bod. Tottenhamu s druge strane treba pobjeda kako bi ostao u igri. Barcelona na čelu tabele ima 10 bodova, tri više od Intera, dok ekipa iz Milana ima tri boda više od Tottenhama i 2:1 iz prvog susreta odigranog na San Siru.

Ni Pijevci ni Nerazzurri u ovom susretu nemaju problema sa suspendovanim igračima, dok su kod domaćih povrijeđeni Mousa Dembele i Davinson Sanchez. Na drugoj strani neće biti Šime Vrsaljka. Kod domaćih upitan je i nastup Dannyja Rosea, kao i Kierana Trippiera.

U kladionici Mozzart kvota na trijumf Tottenhama je 1.70, dok se trijumf Intera "plaća" kvotom 4.80. Kvota na remi u ovom susretu je 3.90.

U drugom susretu večeri Barcelona će gostovati kod PSV-a. Električari su još uvijek u igri za treće mjesto, ali je teško vjerovati da će do njega doći. Kataloncima s druge strane pobjeda osigurava prvo mjesto u grupi. PSV je bez pobjede u Ligi prvaka u posljednjih 12 susreta.

Kada su povrede u pitanju domaći su bez Ryana Thomasa, dok kod gostiju nema Cillessena, Vermaelena, Arthura i Luisa Suareza. Kvota na trijumf domaćina u kladionici Mozzart na ovom duelu je 6.75, dok se remi "plaća" kvotom 4.40. Kvota na trijumf Barcelone je 1.48.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije