Crvena zvezda u velikim problemima pred meč sa Napolijem

Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda u velikim problemima pred meč sa Napolijem
Foto: EPA-EFE / Trening Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde večeras će u 21.00 sat igrati utakmicu petog kola Lige prvaka protiv Napolija.

Ova dva kluba već su odmjerili snage u Beogradu u septembru kada su odigrali 0:0.

Crveno-bijeli ne dolaze na jug Italije sa bijelom zastavom, ali će morati uraditi mnogo toga za 90 minuta fudbala. Protiv sebe će imati 11 vrhunskih fudbalera i prepun "San Paolo".

Startne postave Napolija i Crvene zvezde sigurno neće izgledati isto kao u prvom susretu odigranom u Beogradu.

Napoli je favorit u ovom meču prema kladionici Mozzart i kvota na pobjedu Napolija iznosi 1.18, kvota na pobjedu Crvene zvezde je 15.00, a za neriješen susret kvota je 7.25.

Strateg Napolija Carlo Ancelotti ima daleko manje kadrovskih problema. Njegove dileme više su vezane za taktiku i formaciju, ali ne sumnjamo da je iskusni "lisac" već pripremio sve što je potrebno da se sutra napadnu tri boda.

Kolege u Italiji smatraju da bi u odnosu na prvi meč sa Zvezdom Carlo Ancelotti mogao da napravi dvije promjene, a navodno se premišlja i oko Nikole Maksimovića.

Tako bi u odnosu na prvi meč iz startne postave trebalo da izostanu Arkadiusz Milik i Piotr Zielinski, a od prvog minuta igrat će Marek Hamšik i Dries Mertens. Nikola Maksimović je pod znakom pitanja, a ukoliko bude u startnoj postavi igrat će na desnom beku umesto Elseida Gëzima Hysaja.

Vladan Milojević svakako ima daleko više problema, ali je poslije svega rečenog jasno kakav sastav možemo očekivati. Bez Vujadina Savića, Filipa Stojkovića, Gorana Čaušića i Richmonda Boakyea trener Crvene zvezde ima daleko manje opcija, a vidjet ćemo da li su Dušan Jovančić i Milan Pavkov spremni da počnu meč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije