Bičakčić i Hoffenheim se vraćaju u igru, Građani protiv jedinog "dželata"

Radiosarajevo.ba
Bičakčić i Hoffenheim se vraćaju u igru, Građani protiv jedinog "dželata"
/ Foto: TSG1899
Utakmice petog kola UEFA-ine Lige prvaka na rasporedu su danas, a prvi će na teren klubovi koji se takmiče u grupama E, F, G i H.

Grupa E

Ajax će na gostovanju kod atinskog AEK-a, koji nema niti jedan bod na svom kontu, pobjedom tražiti ovjeru plasmana u naredni krug takmičenja. Kopljanici iz Amsterdama do sada imaju osam osvojenih bodova i zauzimaju drugo mjesto (Bayern 10), sa četiri boda više od Benfice.

Ajax će proći dalje i ako Benfica ne pobijedi Bayern na gostovanju u Minhenu, ali KopljaniciKvota na trijumf Bayerna u ovom susretu je 1.33, dok je kvota na Benficu čak 9.00 u kladionici Mozzart. Kvota na remi je 5.70. će na teren u 18:55, a Bayern i Benfica tek u 21:00. Gosti su u ovom susdetu bez velikog broja igrača. Neće tu biti fantastičnog Ziyecha, Veltmana, Tagliafica, Sinkgravena, Etinga, Bandea... Kod domaćih nema Oikonomoua i Lopesa. Kvota na Ajax u kladionici Mozzart je 1.60, dok se pobjeda AEK-a plaća s 5.80. Kvota na remi u ovom duelu je 3.90.

Bayern ne igra dobro u Bundesligi, ali je u Ligi prvaka od mogućih 12 osvojio 10 bodova. Bod protiv Benfice dovoljan mu je da se plasira u naredni krug, ali Bayern želi u knock-out fazu s prvog mjesta. Bez obzira na to što su domaći u krizi protiv Benfice na domaćem terenu bit će favoriti.

Bavarci su večeras bez Alcantare, Comana, Rodrigueza i Tolissoa. Dok kod gostiju nema Ebuehija, Jardela, Leme. Kvota na trijumf Bayerna u ovom susretu je 1.33, dok je kvota na Benficu čak 9.00 u kladionici Mozzart. Kvota na remi je 5.70.

Grupa F

U grupi F Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića tražit će pobjedu u susretu sa Šahtarom na domaćem terenu. Pobjedu koja bi Hoffenheim nakon tri remija i poraza vratila u igru za plasman u naredni krug takmičenja.

Nijemci imaju tri boda manje od drugoplasiranog Lyona i šest od lidera Manchester Cityja. Hoffenheim u duel sa Rudarima iz Donjecka ulazi bez Grillitscha, Kasima i Ruppa, a upitni su Amiri, Geiger i Hubner. Kod gostiju neće biti Kudryka i Ordetsa. Kvota na trijumf Hoffenheima u ovom duelu je 1.70, dok je kvota na remi 4.00. Pobjedu Šahtara kladionica Mozzart "plaća" kvotom 4.70.

Lyon je jedini tim koji je ove sezone savladao Manchester City. Da budemo precizniji, od 18 zvaničnih utakmica ove sezone Građani u samo tri nisu slavili. Liverpool i Wolverhampton su uspjeli remizirati, a Lyon je slavio na Etihadu.

Lavovi su tako jedini tim koji je slavio ove sezone protiv čete Pepa Guardiole, a večeras žele novi trijumf kojim bi došli u situaciju da u posljednjem kolu sa Šahtarom pobjedom osiguravaju prvo mjesto na tabeli. Nadaju se u Lyonu da će ponoviti rezultat iz prvog kola, ali pita se nešto i City.

Građani s bodom osiguravaju prolaz, a sa tri prvo mjesto u grupi i sigurno da će i večeras tražiti trijumf. Guradiolina ekipa u ovom susretu će biti bez De Bruynea, Mangale i Mendyja, dok su domaći bez Gouirija. Kvota na trijumf Građana u kladionici Mozzart na ovom susretu je 1.40, dok se trijumf Lyona "plaća" kvotom 7.75. Kvota na remi je 4.80.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije