Utakmica biti ili ne biti za Valenciju protiv Juventusa

Radiosarajevo.ba
Utakmica biti ili ne biti za Valenciju protiv Juventusa
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo na treningu
Juventus večeras dočekuje ekipu Valencije u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka.

Stara dama je na čelu Grupe H sa 9 bodova iz 4 odigrana susreta. Šišmiši imaju četiri boda manje. Manchester United ima 7 bodova, a četvrta ekipa u Grupi H, Young Boys su već ispali iz takmičenja.

“Cristiano Ronaldo je u prošlom meču sa Valencijom zaradio crveni karton ali večeras to ne bi trebalo imati utjecaja na Portugalca, jer će zvijezda Juventusa biti u punoj formi. Cristiano je odličan igrač, ima velike ambicije i uvijek daje maksimum da pobijedi”, izjavio je trener Valencije Marcelino Garcia.

Juventus je favorit u ovom meču prema kladionici Mozzart i kvota na pobjedu Juventusa iznosi 1.40, kvota na pobjedu Valencije iznosi 8.50, dok za neriješen rezultat iznosi 4.50.

Ovo je utakmica ‘biti ili ne biti’ za nas”, rekao je trener Valencije koji je najavio ofanzuivnu igru od samog početka.

Poručio je da od ove utakmice očekuje pobjedu, jer od toga zavisi nastavak takmičenja Valencije u Europi.

Juventus je prošli meč u Ligi prvaka igrao također kod kuće protiv Manchester Uniteda i izgubio je 1:2. Trener Valencije nada se da bi mogao napraviti slično.

U Juventusu se nadaju da će Ronaldo odvesti ih do pobjede protiv Valensije. Nakon što je stigao iz Real Madrida, Ronaldo je imao problema sa pronalaskom forme.

Tada je u prvih osam mečeva postigao tri gola. Međutim, u zadnjih 8 mečeva Ronaldo je postigao 7 golova, uključujući i pogodak protiv S.P.A.L.-a u subotu, kada je Juventus trijumfovao sa 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije