PSG uhvatio posljednji voz za osminu finala, Tottenham se nada čudu

Radiosarajevo.ba
PSG uhvatio posljednji voz za osminu finala, Tottenham se nada čudu
Twitter / PSG-Liverpool
Utakmicama u grupama A, B, C i D završeno je 5. kolo Lige prvaka u fudbalu. Nakon večerašnjih utakmica plasman u nokaut fazu izborili su i Atletico, Borussia Dortmund, Barcelona, Porto i Schalke.

Podsjetimo, u utorak su plasman u osminu finala izborili Real, Roma, Bayern, Ajax, Juventus, Manchester United i Manchester City.

Grupa A

Atletico je bez problema pobijedio Monaco i izbio na prvo mjesto nakon kiksa Borussije koja je na Westfalenu igrala samo 0:0 protiv Bruggea.

Rezultati: Atletico (M) – Monaco 2:0, Borussia Dortmund – Brugge 0:0.

Rezultati by SofaScore

Grupa B

Tottenham je golom Eriksena 10-ak minuta prije kraja savladao Inter i sačuvao tračak nade da može izboriti plasman u osminu finala. U drugoj utakmici Barcelona je pobijedila PSV u gostima i ovjerila prvo mjesto u grupi.

Rezultati: PSV – Barcelona 1:2, Tottenham – Inter 1:0.

Rezultati by SofaScore

Grupa C

U najzanimljivijoj utakmici večerašnjeg programa na Parku prinčeva igrali su PSG i Liverpool. Domaćinu je ova utakmica bila "biti ili ne biti" i već u 13. minuti Bernat je pogodio za 1:0. Na 2:0 povećao je Neymar (37), da bi u posljednjim sekundama prvog poluvremena Milner s bijele tačke smanjio na 2:1. Francuski šampion je sačuvao prednost i stigao blizu naredne runde.

U drugoj utakmici Napoli je očekivano pobijedio Crvenu zvezdu 3:1 i ukoliko sve bude prema očekivanjima Napolitance očekuje meč odluke u posljednjem kolu na Anfieldu protiv Liverpoola.

Rezultati: PSG – Liverpool 2:1, Napoli – Crvena Zvezda 3:1.

Rezultati by SofaScore

Grupa D

Poraz Galatasaraya u ranije odigranoj utakmici u Moskvi značio je siguran prolazak Porta i Schalkea bez obzira na ishod njihovog međusobnog duela na Dragau. Porto je golovima Militao (52), Corone (55) i Marege (90) pobijedio njemačkog vicešampiona i osigurao prvo mjesto u grupi.

Rezultati: Lokomotiva Moskva – Galatasaray 2:0, Porto – Schalke 3:1.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije