Bičakčićev Hoffenheim nije uspio: Poznato sedam učesnika osmine finala

Radiosarajevo.ba
Bičakčićev Hoffenheim nije uspio: Poznato sedam učesnika osmine finala
Twitter / Hoffenheim-Šakhtar 2:3
Utakmicama 5. kola u grupama E, F, G i H nastavljeno je takmičenje u fudbalskoj Ligi prvaka.

Nakon večerašnjih utakmica plasman u nokaut fazu osigurali su Real, Roma, Bayern, Ajax, Juventus, Manchester United i Manchester City.

Grupa E

Sve je poznato u grupi E: Bayern i Ajax nastavljaju takmičenje u Ligi prvaka, Benfica u Ligi Europe. Bavarci su deklasirali Benficu 5:1 iako su njenački mediji utakmicu najavili kao oproštaj od trenera Nika Kovača. Ajax je slavio u Atini 2:0 i prvi put prošao grupnu fazu nakon 13 godina.

Rezultati: Bayern – Benfica 5:1, AEK – Ajax 0:2.

Rezultati by SofaScore

Grupa F

Prava drama dešavala se na obje utakmice grupe F. Lyon je dva puta vodio, Manchester City dva puta stizao i na kraju se spasio drugog poraza od francuskog tima.

U drugom susretu Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića je poražen od Šakhtara 2:3, a pogodak odluke postigao je Taison u drugom minute nadoknade. Manchester City sigurno ide dalje, dok će drugog putnika riješiti duel Šakhtara i Lyona.

Rezultati: Lyon – Manchester City 2:2, Hoffenheim – Šakhtar 2:3.

Rezultati by SofaScore

Grupa G

U najzanimljivijoj večerašnjoj utakmici u Rimu je Real golovima Balea i Vazqueza pobijedio Romu koja je bila lišena usluga povrijeđenog kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke.

Obje ekipe osigurale su plasman u narednu rundu jer je u drugom susretu ove grupe Viktoria Plzen pomalo neočekivano pobijedila CSKA u Moskvi za skoro izvjestan nastavak takmičenja u Ligi Europe.

Rezultati: Roma – Real 0:2, CSKA – Viktoria Plzen 1:2.

Rezultati by SofaScore

Grupa H

Juventus, za koji je čitav meč odigrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić, pobijedio je Valenciju 1:0 golom Mandžukića i osigurao plasman u nokaut fazu.

Poraz Španaca teškom mukom iskoristio je Manchester United: Đavoli su čitavu utakmicu jalovo napadali protiv Young Boysa. Baš kada se činilo da će drugog putnika u osminu finala riješiti utakmica posljednjeg kola na Mestalli između Valencije i Manchester Uniteda, Fellaini je postigao gol za veliko slavlje na Old Trafordu i plasman u osminu finala.

Rezultati: Juventus – Valencia 1:0, Manchester United – Young Boys 1:0.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije