Hadžićev Videoton u Bjelorusiji traži vizu za "zimu u Europi"

Radiosarajevo.ba
Hadžićev Videoton u Bjelorusiji traži vizu za "zimu u Europi"
Foto: EPA / Anel Hadžić
Utakmicama petog kola danas se nastavlja Europska liga u fudbalu. Prvi će na teren fudbaleri kazahstanske Astane i kijevskog Dynama u grupi K.

Duel je to lidera na tabeli u grupi K i dvije ekipe koje će vrlo vjerovatno igrati u narednom krugu takmičenja Europske lige. Astana i Dynamo nakon četiri kola imaju osam bodova, a prvi pratilac Rennes svega tri, Jablonec je na posljednjem mjestu sa dva osvojena boda.

Kijevljani su večeras gosti, a prvi duel odigran na Olimpijskom stadionu u Kijevu završen je rezultatom 2:2. Jablonec će Rennes ugostiti na svom terenu. Prvi duel u Francuskoj završen je trijumfom domaćina rezultatom 2:1.

U grupi L lider je Chelsea sa maksimalnih 12 bodova. Ekipa sa Stamford Bridgea večeras će na svom terenu ugostiti PAOK koji ima svega tri boda, baš kao i BATE Borisov koji dočekuje Videoton našeg Anela Hadžića. Kvota na trijumf domaćina u kladionici Mozzart je 2.15, dok je kvota na remi 3.10. Kvota na trijumf gostujuće ekipe je 3.80. 

Videoton je nakon dva poraza na statrtu upisao dvije pobjede i sa šest osvojenih bodova zauzima drugo mjesto na tabeli.

U grupi J Standard Liege našeg Gojka Cimirota dočekat će lidera španske Primere ekipu Seville. U prvom duelu Sevilla je slavila sa čak 5:1. Španci imaju tri boda više od Standarda, baš kao i Krasnodar koji će večeras ugostiti posljednjeplasirani Akhisar (bez bodova).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije