Sudac koji je svirao kraj prije kraja meča: Bog mi je rekao da se spasim...

0
Radiosarajevo.ba
Sudac koji je svirao kraj prije kraja meča: Bog mi je rekao da se spasim...
Foto: Twitter /Underrated Blogger / Janny Sikazwe

Sudija iz Zambije Janny Sikazwe objasnio je zašto je šokirao sve na stadionu i prije vremena svirao kraj utakmice grupne faze Kupa Afričkih nacija između Tunisa i Malija.

Arbitar je u intervjuu za francuske medije rekao da nije bio svjestan šta čini.

"Bilo je veoma vruće, vlažnost preko 80 posto. Nakon zagrijavanja prije meča, bilo je još gore. Koliko god vode popio, uvijek sam osjećao žeđ. Vremenom se pogoršavalo. Počeo sam da gubim orijentaciju", počeo je monolog Janny Sikazwe i nastavio:

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

"Više nisam čuo nikakve pozive od pomoćnika koji su preko slušalica pokušavali da mi se obrate, da mi pomognu, jer su vidjeli da nešto nije u redu. Nisam ih čuo i ne sjećam se toga. Bio sam u svom svijetu koji je bio odsječen od svih."

Arbitar iz Zambije kaže da je tog dana mogao da umre.

"Imao sam toplotni udar, ali moglo je biti mnogo gore. Kada sam stigao u bolnicu, rekli su mi da svakog trenutka mogu da upadnem u komu. Tog dana zamalo da završim u kovčegu. Ono što se dogodilo bilo je veoma opasno. Mislim da mi je Bog rekao da završim meč. Spasio me je", ispričao je Janny Sikazwe za L'Equipe, prenosi N1.

Utakmica je ušla u "historiju", jer je arbitar iz Zambije na zaprepašćenje svih na stadionu najprije svirao kraj meča pet minuta ranije, a nakon intervencije nastavio igru i ponovo svirao kraj minut prije isteka regularnog vremena.

Tunis je taj meč izgubio od Malija sa 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije