Senegal prvi finalista Afričkog kupa nacija

0
Radiosarajevo.ba
Senegal prvi finalista Afričkog kupa nacija
Foto: EPA-EFE / Sjajni Senegal u finalu

Senegal je prvi finalista Afričkog kupa nacija nakon što je pobijedio Burkinu Faso rezultatom 3:1, a Lavovi Terange imat će tako priliku prvi put osvojiti prvenstvo Afrike.

U finalu će igrati protiv boljeg iz duela Kameruna i Egipta.

bje zaprijetio odmah u drugoj minuti. Burkina Faso je igrala veoma dobro i pokazala da nije slučajno u polufinalu. Senegalci su prvu veću šansu imali u 27. minuti kada je pokušao Cheikhou Kouyate. Hassane Bande je bio u prilici u 39. minuti, ali sjajno je odbranio Edouard Mendy.

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Farid Ouedraogo je sudijskoj nadoknadi odbranio Maneu. U prvom poluvremenu Bamlak Tessema Weyesa je dva puta dosudio penal za Senegal, ali je nakon intervencije VAR-a promijenio prvobitnu odluku. Prvo poluvrijeme je tako završeno bez pogodaka.

Traore je još jednom prijetio Lavovima Terange u 56. minuti, no blokiran je. Burkina Faso se dobro držala, ali je u 70. minuti Abdou Diallo pogodio za vodstvo Senegala. Izabranici Alioua Cissea udvostručili su prednost u 76. minuti kada je pogodio Idrissa Gueye, a pogodak mu je namjestio Mane.

U 82. minuti Issa Kabore je ubacio u šesnaesterac Senegalaca, a Ibrahim Blati Toure se odlično snašao i koljenom je pogodio te vratio Burkinu Faso u igru.

Ipak, nije sve to dugo trajalo, jer je u 87. minuti nakon jedne kontre Mane pogodio za konačnih 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije