Senegalski nogometni savez osudio potez Watforda

0
Radiosarajevo.ba
Senegalski nogometni savez osudio potez Watforda
Foto: watfordfc.com / Ilustracija

Senegalski nogometni savez osudio je potez engleskog premierligaša Watforda koji nije dozvolio Ismailu Sarru odlazak na predstojeći afrički Kup nacija.

Sarr se našao na spisku senegalskog selektora Alioua Cissea, premda je izvan terena zbog povrede koljena koju je zadobio u novembru.

Međutim, Watford nije želio pustiti 23-godišnjeg napadača za turnir koji počinje 9. januara i na kojem je Senegal jedan od favorita.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

“Afrika, njezin nogomet i nogometaši zaslužuju isto poštovanje kao i drugi kontinenti, konfederacije i igrači”, objavio je SNS osudivši “nepoštovanje, te pogubno i diskriminatorno ponašanje čelnika Watforda.”

Čelnicia SNS su naglasili kako će zatražiti zaštitu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) ako Watford ustraje u svojoj odluci.

Warford je prethodno odbio pustiti i nigerijskog napadača Emmanuel Dennisa, s obrazoloženjem da Nigerijski savez nije na vrijeme uputio poziv napadaču. Nigerija nije osporila tu tvrdnju i vrlo brzo je pozvala zamjenu za Dennisa.

Watford se trenutno nalazi na 17. mjestu engleskog prvenstva sa 13 bodova, dva više od zone ispadanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije