Egipat sa Mohamedom Salahom izborio finale Afričkog kupa nacija

0
Radiosarajevo.ba
Egipat sa Mohamedom Salahom izborio finale Afričkog kupa nacija
Foto: EPA-EFE / Mohamed Salah

Reprezentacije Kameruna i Egipta ponudile su nam pravu rovovsku bitku u polufinalu Afričkog kupa nacija. Regularni tok utakmice nije donio golove, kao ni produžeci, a nakon boljeg izvođenja penala u finale se plasirao Egipat.

U prvom poluvremenu utakmice Kamerun je bio nešto opasniji, pošto je prijetio preko Aboubakara i Ngadeua u nekoliko navrata, ali Gabaski je ostao nesavladan, piše Sport Centar.

U nastavku je i Salah nekoliko puta zaprijetio za Egipat, ail također bezuspješno, a kako je vrijeme odmicalo timovi su bili sve oprezniji.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Egipćani su kroz cijeli meč bili jako nezadovoljni suđenjem, a selektor Queiroz je u finišu potpuno poludio i nasrnuo na sudiju, zbog čega je zaradio i crveni karton.

Oprezni su timovi bili i u produžecima, koji nisu donijeli gotovo ništa, pa je uslijedilo šutiranje jedanaesteraca.

Penal-seriju otvorio je pogotkom za Kamerun Aboubakar, a poravnao je na 1:1 Zizo. Potom je penal za Kamerun propustio iskoristiti Moukoudi, čiji je šut zaustasvio Gabaski na golu Egipta!

Abdelbonem je potom pogodio za vodstvo Egipta od 1:2, a golman gostiju potom brani i udarac Leaa i postaje heroj Egipta.

Lasheen je povisio na 3:1 za Egipat, a promašio je potom još jednom Kamerun i Egipat je slavio te se plasirao u finale!

Senegal je prvi finalista Afričkog kupa nacija nakon što je pobijedio Burkinu Faso rezultatom 3:1, a Lavovi Terange imat će tako priliku prvi put osvojiti prvenstvo Afrike.

U finalu će igrati protiv Egipta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije