Što se Cristiana Ronalda tiče, Edin Džeko ima novi klub

A. S.
Što se Cristiana Ronalda tiče, Edin Džeko ima novi klub
Foto: Tuttosport / Ronaldo za Džeku rekao DA

Slavni portugalski nogometaš i član Juventusa Cristiano Ronaldo, u razgovoru s upravom torinskog kluba istakao je kako bi mu bilo veliko zadovoljstvo igrati uz našeg Edina Džeku.

Prema navodima italijanskog medija Tuttosport, nogometaš Juventusa je na pitanje šta misli o Bosancu, imao samo riječli hvale za Dijamanta.

Juventus je zagrizao za Edina Džeku. Novi trener Andrea Pirlo vidi ga kao idealan dodatak Cristianu Ronaldu u napadu italijanskog prvaka.

List sa sjedištem u Torinu ide toliko daleko da tvrdi kako je Ronaldo "dao zeleno svjetlo" za transfer Džeke. 

Ronalda su upitali za mišljenje, a on je rekao: Da, prenosi isti medij.

Ronaldo za Džeku rekao DA - undefined

Foto: Tuttosport: Ronaldo za Džeku rekao DA

Ronaldo je, prema Tuttosportu, istakao kako bi mu bilo veliko zadovoljstvo igrati uz Džeku, te da je uvijek cijenio napadačke kvalitete reprezentativca BiH.

Navijači Rome su šokirani viješću da bi se mogao ostvariti transfer Edina Džeke u Juventus.

U Juventusu su, prema istom mediju, razmatrali i transfer Raula Jimeneza iz Wolvesa te Arkadiusza Milika iz Napolija, ali su se, ipak, odlučio za Dijamanta.

Cijena?

Roma neće tražiti više od 10 miliona eura, a Džeko bi u Juventusu dobivao oko sedam miliona eura, koliko ga Roma plaća po sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije