Ronaldo i družina ispali: Manchester City i Lyon u četvrtfinalu Lige prvaka!

Radiosarajevo.ba
Ronaldo i družina ispali: Manchester City i Lyon u četvrtfinalu Lige prvaka!
Foto: EPA / Cristiano Ronaldo

Četiri putnika u četvrtfinale Lige pravaka, odnosno u zlatnih osam u Lisabonu, već se znaju i to su Atalanta, Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Atletico Madrid, dok su se njima noćas pridružili i Manchester City i Lyon.

Da je ekipa iz Engleske u ovom momentu spremnija od Real Madrida pokazala je već u 9. minuti golom Sterlinga, ali je ipak novi prvak Španije uspio rezultat dovesti u egal pogotkom Karima Benzeme 19 minuta kasnije.

Iako se Real dobro držao većinom drugog poluvremena, kardinalna greška Varanea dovela je Gabriela Jesusa u priliku da svoj tim dovede na korak do prolaska u četvrtfinale, što je Brazilac i iskoristio. Rezultat 2:1 zadržao se i do kraja meča, a istim rezultatom je City slavio i na Santiago Bernabeuu.

Uprkos dobrom meču na Etihadu, još je zanimljivije bilo u Italiji gdje se Juventus mučio s francuskim Lyonom od koga je i poražen u prvoj utakmici minimalnim rezultatom.

Iz penala je Memphis Depay doveo Lyon u vodstvo 1:0, ali je Ronaldo s dva gola preokrenuo rezultat. S obzirom na to da je Lyon u prvom susretu slavio minimalnim rezultatom te da je postigao gol u gostima, prošao je dalje. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije