Stigla zvanična potvrda: Thomas Tuchel novi selektor Engleske

0
Radiosarajevo.ba
Stigla zvanična potvrda: Thomas Tuchel novi selektor Engleske
Foto: EPA - EFE / Thomas Tuchel

Nijemac Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski selektor i tu će dužnost preuzeti 1. Januara 2025., objavio je u srijedu Engleski fudbalski savez (FA).

Nasljednik Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleya, kojem je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u novembru, postat će treći strani trener u historiji Tri lava nakon Šveđanina Svena-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Italijana Fabija Capella (2007.-2012.).

"Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi englesku momčad", izjavio je Tuchel za englandfootball.com.

Članovi Predsjedništva BiH svečano dočekali predsjednika Bugarske

Članovi Predsjedništva BiH svečano dočekali predsjednika Bugarske

"Dugo sam osjećao osobnu povezanost s igrom u ovoj zemlji i već mi je dala neke nevjerovatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentiranom skupinom igrača vrlo je uzbudljiva".

"Oduševljeni smo što smo angažirali Thomasa Tuchela, jednog od najboljih trenera na svijetu, i Anthonyja Barryja, koji je jedan od najboljih engleskih trenera, da mu pomaže", rekao je izvršni direktor FA Mark Bullingham.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije