Tuchel će ostati u Bayernu samo ako mu dovedu ova dva igrača

0
Radiosarajevo.ba
Tuchel će ostati u Bayernu samo ako mu dovedu ova dva igrača
Foto: EPA - EFE / Thomas Tuchel

Thomas Tuchel želi da Bayern Minhenu obezbijedi garancije oko dva specifična potpisa prije nego što se obaveže na novi ugovor.

Pedesetogodišnjak je bio na nizu sastanaka o novom ugovoru cijelu sedmicu, dok se čini da će dugi niz odlaganja u vezi sa odabirom novog menadžera za iduću sezonu njemačkog kluba završiti sa trenutnim menadžerom koji nastavlja svoj mandat.

Tuchelova odluka da napusti klub pokrenula je potragu, ali je Bayern imao poteškoće s pronalaskom potencijalne zamjene.

Na Bjelašnici jutros 12 stepeni: Meteorolozi objavili "žuto" upozorenje za danas, pročitajte detalje

Na Bjelašnici jutros 12 stepeni: Meteorolozi objavili "žuto" upozorenje za danas, pročitajte detalje

Tuchel je klubu rekao da je spreman ostati ukoliko potpiše igrače koje je dugo tražio.

Jedna od pozicija koje je Tuchel želio popuniti od početka ove sezone bila je pozicija broj šest. Pokušaj da se dovede Joao Palhinha iz Fulhama propao je u posljednjim minutama ljetnjeg prijelaznog roka, a Tuchel vjeruje da je to zapravo bio ključni trenutak u sezoni Bayerna.

Iako inzistira da klub poduzme korake u tom smjeru, još jedna uloga koja je postepeno postala važna je uloga playmakera. Manchester Unitedov Bruno Fernandes je jedna od zvijezda koje želi, kako je izvijestio Independent u utorak 14. maja.

Važnost može čak rasti kako Jamal Musiala razmatra smjer svoje karijere, usred interesovanja Manchester Cityja. Tuchel je sada bliži ugovoru s Bayernom, ali prema pisanju Yahoo ova dva potpisa smatraju se ključnim.

Bayern želi dodatnu dubinu naprijed, što Fernandesa čini očiglednom opcijom. Sa 29 godina, playmaker želi osvojiti velike trofeje u najboljim godinama karijere, uprkos tome što je jedan od uspješnih potpisa Uniteda u posljednjih 11 godina.

Bayern ima veliki budžet za ovu ljeto, a brojni klubovi Premier lige, uključujući Manchester United, izrazili su frustraciju zbog finansijskih regulacija koje znače da svi moraju prvo prodati kako bi se prozor otvorio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije