Tuchel u potpunom šoku: "Ovo je protiv svih pravila modernog fudbala"

0
Radiosarajevo.ba
Tuchel u potpunom šoku: "Ovo je protiv svih pravila modernog fudbala"
Foto: EPA - EFE / Thomas Tuchel

Bayern Munchen oprostio se od Lige prvaka, nakon što je u srijedu u uzvratu polufinala na Bernabeuu poražen od Real Madrida rezultatom 2:1.

Imali su Bavarci vodstvo od 68. minute zahvaljujući golu Alphonsa Daviesa, a Kraljevi su do preokreta i plasmana dalje došli pogocima Joselua u 88. i 91. minuti.

Najviše se nakon susreta pričalo o poništenom pogotku kojeg su Bavarci postigli duboko u sudijskoj nadoknadi drugog dijela.

Doktorica otkrila kako najlakše izvaditi krpelja iz kože: Bezbolno i bez čupanja

Doktorica otkrila kako najlakše izvaditi krpelja iz kože: Bezbolno i bez čupanja

Bijesan je bio i Thomas Tuchel koji je nakon utakmice i sam prokomentarisao situaciju.

"Mislim da je ovo što se dogodilo protiv svih pravila modernog fudbala. Pomoćnik je taj koji je prvi pogriješio jer je odmah podigao zastavicu u situaciji u kojoj nije mogao biti siguran da je to ispravno. Morate imati m**a, hrabrost, da podignete zastavicu u takvoj situaciji, a nakon svega je i glavni sudija zaustavio igru nakon što je shvatio da smo uspješno završili akciju. Čisto sumnjam da bi ovo dosudio da je obrnuta situacija bila u pitanju".

Komentarisao je Tuchel i grešku Manuela Neuera nakon koje je i krenuo veliki preokret "Kraljeva".

"Bila je to individualna greška nekoga ko je bio najbolji na terenu u Madridu. Šteta. Manuel nije zaslužio da mu se dogodi ta greška jer je odigrao utakmicu svjetske klase. U sljedećih 50 godina nećemo znati šta se dogodilo, svi sad upiru prstom u njega, on je trenutno najnesretnija osoba".

Pomoćni sudija se navodno izvinio Matthijsu de Ligtu.

"Prihvaćamo izvinjenja, ali nije vrijeme za ovakve stvari, ovo je polufinale Lige prvaka. Sudije moraju biti na najvišoj razini, oni moraju biti koncentrisani. Nije dovoljno izviniti se", dodao je Tuchel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije