Thomas Tuchel potvrdio odlazak iz Bayerna, u subotu će posljednji put voditi tim

0
Radiosarajevo.ba
Thomas Tuchel potvrdio odlazak iz Bayerna, u subotu će posljednji put voditi tim
Foto: EPA - EFE / Thomas Tuchel

Njemački fudbalski stručnjak Thomas Tuchel (50) potvrdio je kako će u subotu protiv Hoffenheima posljednji put voditi Bayern prekinuvši tako medijska nagađanja o mogućem ostanku na klubi bavarskog velikana.

"Ovo je moja posljednja konferencija za novinare u Sabener Strasse (sjedište Bayerna). Ostajemo pri dogovoru postignutom u februaru. Bilo je dodatnih razgovora posljednjih sedmica, ali nismo pronašli dogovor", poručio je Tuchel.

Bayern tako nastavlja potragu za trenerom, nakon što je krajem februara, nakon niza negativnih rezultata, najavio raskid s Tuchelom, godinu dana prije isteka ugovora.

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u snabdijevanju vodom u više od 20 sarajevskih ulica

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u snabdijevanju vodom u više od 20 sarajevskih ulica

Tuchel je redove njemačkog velikana stigao u martu 2023. godine nakon razlaza kluba s Julianom Nagelsmannom. U prvoj sezoni osvojio je naslov njemačkog prvaka, no ove sezone je Bayern ostao bez trofeja.

Novi prvak je Bayer Leverkusen, a "Apotekare" očekuje i finale njemačkog Kupa 25. maja protiv Kaiserslauterna, te finale Europske lige 22. maja protiv Atalante.

Bayern je u nacionalnom Kupu šokantno ispao u 2. kolu od trećeligaša Saarbruckena, dok je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Real Madrida.

Tuchel je tokom karijere vodio i Chelsea, PSG, Borussiju Dortmund i Mainz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije