Ancelotti odbrusio Bayernu: "Žale se na suđenje? U redu, onda ćemo i mi"

0
Radiosarajevo.ba
Ancelotti odbrusio Bayernu: "Žale se na suđenje? U redu, onda ćemo i mi"
Foto: EPA - EFE / Carlo Ancelotti

Bio je Real Madrid pred eliminacijom iz Lige prvaka, nakon što je Bayern poslije 2:2 u Munchenu na Santiago Bernabeuu vodio sve do 88. minute, ali se potom pojavio veteran Joselu i s dva gola odveo Kraljeve u finale.

Mnogo je bilo povika na sudije, a oglasio se i Carlo Ancelotti, koji rijetko kad komentariše suđenje. Ovaj put je to ipak učinio.

Naravno, radi se o situaciji iz nadoknade vremena, kad je poništen pogodak Matthijsu de Ligtu. Sudija Szymon Marciniak je signalizirao offside, s obzirom na to da je pomoćnik visoko podigao zastavicu, ranije nego što je to bilo potrebno.

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Naravno, izazvalo je to salve nezadovoljastva u njemačkog timu, čak je njihov šef struke Thomas Tuchel taj pozez nazvao apsolutno katastrofalnim.

"Bayern se žalio na suđenje? U redu, onda ćemo se mi žaliti na poništeni gol Natcha poslije duela s Kimmichom. Kimmich je simulirao u toj situaciji", kazao je Ancelotti koji je potom dodao:

"Offside situaciju je jednostavno objasniti. Možda nije bio offside, ali je sudija svirao prije gola i mi smo prestali da igramo u tom trenutku. To je to".

Ancelotti je imao samo riječi hvale za svoj tim poslije epske završnice revanš meča polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.

"Imali smo mnogo problema tokom sezone. Ne samo povrede Courtoisa, Militaoa, Alabe, izgubili smo i Viniciusa, Camavingu i Tchouamenija, ali se nikad nismo žalili, pogledajte gdje smo sada".

Imao je Ancelotti šta da kaže i o igri i golovima Joselua.

"Joselu u sebi ima duh ovog tima. Iako nije igrao mnogo ove sezone on nikad ne odustaje", dodao je trener Reala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije