Šta se dešava sa 'slučajem Džeko'? Dijamant u klin, Vučica u ploču

0
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava sa 'slučajem Džeko'? Dijamant u klin, Vučica u ploču
Foto: Twitter / Džeko još uvijek čeka na transfer u Inter

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko trenutno je na 'ničijoj zemlji'.

Niti je igrač Rome, niti je igrač Intera. Dijamant je prije nekoliko dana u Milanu obavio ljekarske preglede i očekivalo se kako će ga istog dana ili najkasnije sutradan Inter ozvaničiti kao svog novog igrača.

Ipak, došao je i kraj sedmice, a to se još nije dogodilo.

Gdje je zapelo?

Italijanski mediji su prvo pisali kako je problem papirologija i da se zbog toga odužio potpis ugovora. Ipak, Corriere dello Sport donosi najnovije i vrlo precizne informacije. Navodno je Roma Dijamantu ostala dužna jednu platu koja iznosi 400.000 eura. Vučica traži da je se Džeko odrekne u znak zahvalnosti, ali on to ne želi da uradi.

U međuvremenu, Džeko je dobio dozvolu da trenira u Trening centru Intera, ali samostalno. Trener Nerazzurra Simone Inzaghi planirao ga je koristiti večeras u prijateljskom meču protiv kijevskog Dinama, ali trenutno su šanse za to vrlo malo iako još uvijek postoje.

Inter je trenutno također u nezavisnom položaju jer ne može registrovati Džeku i koliko-toliko ga uigrati sa ostalim igračima dok sezona ne počne.

Nadamo se da će se stvari što prije riješiti i da ćemo Dijamanta vidjeti u Interovoj 'devetki'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije