Srce na teren: Pogledajte atmosferu na treningu Zmajeva u Engleskoj

0
Radiosarajevo.ba
Srce na teren: Pogledajte atmosferu na treningu Zmajeva u Engleskoj
Foto: NFSBiH / Edin Džeko

Uoči sutrašnje prijateljske utakmice između Engleske i Bosne i Hercegovine, na stadionu St James’ Park održana je službena press konferencija. Predstavnicima medija su obratili član stručnog štaba Ninoslav Milenković i kapiten reprezentacije Edin Džeko.

"Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probaćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju", rekao je Ninoslav Milenković.

Očekivano, najveću pažnju medija od naših igrača privukao je Edin Džeko, koji je sa dosta uspjeha nastupao na 'ostrvu'.

U BiH nestala 15-godišnja djevojčica, policija i rodbina tragaju za njom

U BiH nestala 15-godišnja djevojčica, policija i rodbina tragaju za njom

"Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, a pogotovo tu mislim na naše sutrašnje protivnike. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i stručnog štaba, da se to dovede najedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu".

Susret Engleska - BiH možete pratiti u direktnom TV prijenosu na BHRT-u, a tekstualni prijenos iz minuta u minut na portalu Radiosarajevo.ba od 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije