Haris Tabaković za Radiosarajevo.ba: "Od Barbareza možemo puno da naučimo"

0
A. Vatreš
Haris Tabaković za Radiosarajevo.ba: "Od Barbareza možemo puno da naučimo"
Foto: Imago / Haris Tabaković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine od srijede se priprema za prijateljske utakmice s Engleskom (3. juni) i Italijom (9. juni), koje će dočekati s novim selektorom Sergejem Barbarezom.

Jedan od igrača koji se našao na Barbarezovom spisku je i napadač Herthe, Haris Tabaković (29), koji je u protekloj sezoni bio naš najefikasniji reprezentativac s 27 postignutih golova.

Jak i ozbiljan rad

Tabaković je debitantsku sezonu u timu iz Berlina okončao kao najbolji strijelac 2. Bundeslige (22 gola), a titulu je podijelio s Christosom Tzolisom (Dusseldorf) i Robertom Glatzelom (HSV).

Bećirović u utorak u Rimu: Prva zvanična posjeta Italiji šefa Predsjedništva BiH nakon 17 godina

Bećirović u utorak u Rimu: Prva zvanična posjeta Italiji šefa Predsjedništva BiH nakon 17 godina

Za portal Radiosarajevo.ba govorio je o utiscima s priprema Zmajeva.

"Tek su dva treninga iza nas, ali radimo veoma jako i ozbiljno. Sve je na jednom visokom nivou. Selektor Barbarez i ljudi iz njegovog stručnog štaba su veoma posvećeni i nose dobru energiju. Tako da ćemo biti spremni za ove dvije zahtjevne utakmice koje su pred nama", rekao je Tabaković za Radiosarajevo.ba.

Haris Tabaković

Kako je istakao, od Barbareza se može puno naučiti i njegovi savjeti su jako korisni.

"Selektor Barbarez je legenda našeg fudbala i čovjek kojeg svi mnogo cijenimo i poštujemo. Generalno, svi mi dobijamo korisne savjete od njega i možemo puno da naučimo. Svima nam je jasno šta se traži od nas i koji su naši zadaci u timu, i rekao bih da stručni štab radi jako dobar posao."

Najveća stvar u karijeri

Predstojeći susreti s Engleskom i Italijom bit će veliki izazov za Zmajeve, pa tako i Tabakovića.

"Radujem se utakmicama s velikim ekipama. O njima ne treba trošiti riječi i siguran sam da će i jedni i drugi dogurati daleko na predstojećem Europskom prvenstvu. Mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje i predstavimo našu zemlju na najbolji način".

Haris Tabaković

Tabaković je debitovao za reprezentaciju u novembru prošle godine na gostovanju kod Luksembruga, gdje je naš tim poražen rezultatom 4:1. To mu je i jedini dosadašnji nastup, koji će, uprkos negativnom rezultatu, ostati u njegovom sjećanju.

"Žao mi je samo što je izostao rezultat na mom debiju, ali sam bio presretan kad sam dobio poziv. Zaista, velika je stvar predstavljati svoju državu i nevjerovatan je osjećaj kada istrčite na teren u dresu s nacionalnim grbom. To je najveća stvar u mojoj karijeri", dodao je Tabaković za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije