Haris Tabaković: 'Atmosfera je dobra, treninzi su intenzivni '

0
Radiosarajevo.ba
Haris Tabaković: 'Atmosfera je dobra, treninzi su intenzivni '
Foto: NFSBiH / Haris Tabaković

Napadač Haris Tabaković nakon uspješne sezone u Herthi koju je završio kao prvi strijelac 2. lige Njemačke, došao je na pripreme našeg nacionalnog tima.

Tabaković je istakao da pripreme protiču prema zacrtanom planu i u dobroj atmosferi, te je govorio o odnosima sa drugim napadačima u timu i sistemu u kojem će reprezentacija igrati.

Tabaković ističe da je atmosfera u timu dobra te da se radi intenzivno na treninzima.

"Očekivanja su pozitivna jer se nešto promijenilo. Meni je bilo bitno da dođem ovdje i da upoznam stručni štab. Atmosfera je dobra, treninzi su intenzivni što ja volim. Danas imamo još jedan trening i putujemo za Englesku. Dat ćemo svoj maksimum".

Kako tetovaže mogu utjecati na vaše zdravlje? Švedsko istraživanje iznosi alarmantne rezultate

Kako tetovaže mogu utjecati na vaše zdravlje? Švedsko istraživanje iznosi alarmantne rezultate

Svi napadači iz reprezentacije su imali sjajnu sezonu u klubovima. Nadaš li se minutaži u narednim utakmicama? Kako djelujete na treninzima Demirović, Džeko i ti?

"Djelujemo svi dobro. Ja sam zajedno stigao sa Demirovićem iz Minhena. Sve je super i sa Džekom. Normalno da je konkurencija jaka. Možda je bolje u reprezentaciji staviti ego na stranu. To su top igrači i na kraju se mora igrati za reprezentaciju i tim. Vidjet ćemo kakva će biti minutaža. Nadam se da ću dobiti šansu za igru".

O formaciji i taktici?

"Vidi se po treninzima kakva će biti formacija i taktika. Ne vidi se koji će igrači tačno igrati, ali od prvog dana se vidjelo na video analizama da stručni štab ima plan".

Haris Tabaković za Radiosarajevo.ba: "Od Barbareza možemo puno da naučimo"

Haris Tabaković za Radiosarajevo.ba: "Od Barbareza možemo puno da naučimo"

Koja formacija ti više odgovara?

"Meni je svejedno. Volim igrati i sa dva napadača ili sa dva krilna igrača. Igrao sam 3-4-3 u Beču sa Austrijom, a u Herthi 4-4-3. Meni je bitno da dolaze lopte u kazneni prostor da se mogu davati golovi."

Ostanak u Herthi?

"Ja sam sada ovdje. Sve ostalo ćemo vidjeti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije