Zlatan Bajramović: 'Svi su bitni i to moraju znati'

0
Radiosarajevo.ba
Zlatan Bajramović: 'Svi su bitni i to moraju znati'
Foto: NFSBiH / Zlatan Bajramović

Treći je dan priprema "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske susrete sa Engleskom i Italijom.

Kao i u četvrtak, 30. maja, igrači su jutros u hotelu imali aktivacijski trening, a popodne su na red došle i službene medijske aktivnosti.

Trener Zlatan Bajramović je predstavnicima medija govorio o pripremama, predstojećim utakmicama, uslovima za rad. Također je govorio o zahtjevima u nacionalnom timu, radu stručnog štaba i sistemu u kojem će ekipa igrati.

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

"Junski termin je najgori, igrači sve završili, otpor je veliki, ali oni hoće, žele. Treba svemu vremena, dosta je novih igrača. Gledat ćemo da popravimo, da ide prema boljem, da se upoznamo, ali to sve traje. Uvijek je bitna dnevna forma, što ne bismo tamo izvukli neki pozitvan rezultat? Ali po tome ne gledamo, nego više gledamo kako da napravimo pravu ekipu, pravi tim. To je najvažnije.

Moram biti iskren, podigli smo nivo organizacije u Savezu. Igrači imaju bolje uvjete nego kad smo mi igrali. Moramo čuvati standard i dizati ga još više. Skupa smo 24 sata bukvalno. Razmišljamo o formacijama, imenima. Sve vrijeme se to vrti kod nas u glavi. Nisam stigao doći ni do grada.

U našim glavama se nakon treninga gradi neka ekipa. Momci su na nivou, vidjelo se na treningu, pogotovo jučer da imaju želju i volju. Imamo samo 19 igrača. Ne brojim golmane. I oni koji ne budu igrali, moraju znati da su bitni za tim. Svako je bitan, da bi bili svi zadovoljni i uspjeli nekako da napravimo rezultat", kazao je Bajramović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije