Haris Hajradinović: 'Pokazali smo da možemo igrati protiv najkvalitetnijih reprezentacija'

0
Radiosarajevo.ba
Haris Hajradinović: 'Pokazali smo da možemo igrati protiv najkvalitetnijih reprezentacija'
Foto: NFSBiH / Haris Hajradinović

U sklopu današnjih medijskih aktivnosti "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine predstavnicima medija se obratio igrač sredine terena Haris Hajradinović.

Naš reprezentativac je govorio o pripremama za utakmice sa Engleskom i Italijom, očekivanjima pred te susrete i o svojoj formi.

Hajradinović ističe da svi igrači rade punom parom i da spremni dočekuju naredne duele.

Novi klub na pragu 40. godine: Legenda NBA lige se dogovorila s bivšim prvakom

Novi klub na pragu 40. godine: Legenda NBA lige se dogovorila s bivšim prvakom

"Okupili smo se prije nekoliko dana. Mogu kazati da svi momci rade punom parom i svi se maksimalno spremaju za Englesku. Nakon toga slijedi duel sa Italijom. Atmosfera je odlična. Stručni štab je uz nas od prvog dana i to se vidi. Radi se najozbiljnije i meni je nepoznanica da imam novog selektora, ali nadam se da će se ovaj put zadržati duži period".

Reprezentacije u zadnjoj godini ima samo dvije pobjede i to protiv Lihtenštajna. Koliko je bitno za igrače da se odigra dobra utakmica i protiv Engleske i Italije?

"Ja bih se osvrnuo na utakmicu sa Ukrajinom. Ipak je Ukrajina kvalitetna, a mi smo pokazali da i protiv najkvalitetnijih reprezentacija možemo igrati ozbiljno i pokazati to na terenu. Mislim da to možemo pokazati i protiv Engleske i Italije. Možda jednom u životu dobiješ priliku da igraš protiv Engleske i Italije. Tu je dosta novih momaka i ne sumnjam da će dati maksimum i da će sve biti na maksimalnom nivou. Nadam se najboljem".

Novi Zmaj jedva čeka debi: 'Ovo je nešto za šta se živi'

Novi Zmaj jedva čeka debi: 'Ovo je nešto za šta se živi'

Sjajna sezona u Turskoj. Koliko je sada teško tu formu prenijeti na reprezentaciju?

"Imao sam dobru klupsku sezonu, a to sada želim da prenesem i na reprezentaciju. Termin je nezahvalan jer smo svi na kraju sezone i svi iscrpljeni. Ipak, moraš biti maksimalno fokusiran i spreman kada igraš za svoju reprezentaciju. Ja ću dati maksimum koliko budem mogao. Nadam se da će to biti dobro i dovoljno za neki dobar rezultat protiv Engleske i Italije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije