Srbin i Hrvat zaratili u Belgiji: Kako je Ivan ostao bez 310.500 eura

0
Radiosarajevo.ba
Srbin i Hrvat zaratili u Belgiji: Kako je Ivan ostao bez 310.500 eura
Foto: Profimedia / Dejan Veljković i Ivan Leko

Afera "Čiste ruke" i dalje je tema broj 1 u belgijskom nogometu.

Klupko je otvoreno prije tri godine, a hapšenjem i svjedočenjem agenta Dejana Veljkovića koji je dobio status svjedoka saradnika počele su u javnost da izlaze sume koje su nekadašnji čelnici klubova i treneri primali na crno.

List Het Nieuwsblad, koji pod početka ima uvid u svejdočenje Dejana Veljkovića početkom decembra je iznio imena poznatih belgijskih funkcionera i trenera koji su bili akteri afere "Čiste ruke" kao što su - nekadašnji selektor Belgije Jorge Lekens, bivši generalni menadžer Anderlechta Herman Van Holsbeeck, nekadašnji direktor Mechelena Thierry Stimeans...

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Het Nieuwsblad donosi i pojedinosti vezane za Ivana Leka, za koga je agent rekao da je primio poveću sumu novca na crno, kada je preuzeo klub Loeven.

Kako dalje navodi list, Veljković je optužio Hrvata da je kao trener Bruggea uzimao masne provizije za transfere igrača. Konkretno, za prelazak Matsa Ritsa iz Mechelena u Brugge, Leko je trebalo da uzme 80.500 eura, odnosno 200.000 eura za dolazak svog zemljaka Karla Letice iz splitskog Hajduka.

Leko je trebalo da dobije još 30.000 eura za transfer još jednog Hrvata Ivana Tomečaka iz Mechelena u Brugge, međutim 90 posto novca od navedenih suma nije primio zbog pandemije koronavirusa.

"Sve sam uradio za Leka. Nikada neću razumjeti da me je tako otvoreno optužio preko svog advokata i da negira nešto što je čisto kao svjetlost sunca", rekao je Veljković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije